Onzekerheid transgenders na faillissement

Psycho Informa Instellingen met vestigingen in onder meer Den Haag, Schoonhoven en Woerden is failliet, schrijft het AD. (https://www.ad.nl/den-haag/faillissement-van-psycho-informa-zorgt-voor-onrust~a3546d2c/) Wat het faillissement betekent voor de 630 cliënten van de praktijk voor psychische zorg is onduidelijk. Vooral onder de 130 transgenders die onder behandeling staan, heerst grote onzekerheid.

De Haagse rechtbank sprak het faillissement van Psycho Informa afgelopen week uit. De aanvraag was afkomstig van het personeel, omdat zij al langer geen loon uitbetaald kregen. Hoewel de telefoon van de praktijk is afgesloten, zijn de 630 cliënten nog niet officieel op de hoogte gesteld. Het betreft kinderen, volwassenen en ouderen. De praktijk is gespecialiseerd in genderdystrofie.

Eigenaresse Tanja van Hengel (56) emigreerde vorig jaar naar Curaçao, van waar zij haar behandelingen voortzette via Skype. In augustus werd zij voor een half jaar geschorst als psycholoog vanwege grensoverschrijdend gedrag.

Onzekerheid

Het faillissement zorgt voor grote onzekerheid bij cliënten. ,,Ik wacht op groen licht om volgende maand met hormoontherapie te mogen starten”, vertelt een transgender die anoniem wil blijven. ,,De handtekening van mijn psychiater is ook belangrijk voor de verzekering.”

 

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op het gratis maandelijkse e-magazine dan iets voor jou! Abonneren kan direct via het inschrijffomulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html) 

gender gender