Sesame Place in de Verenigde Staten eerste pretpark met predikaat 'autismevriendelijk'

Voor het eerst is een pretpark geschikt bevonden voor kinderen met autisme. Het gaat om Sesame Place in de Verenigde Staten, een pretpark dat volledig in het thema staat van het kinderprogramma Sesamstraat. Dat schrijft RTL Nieuws.

Het park kreeg een certificaat uitgereikt door het IBCCES (https://ibcces.org/blog/2018/04/02/sesame-place-becomes-first-theme-park-world-designated-certified-autism-center/). Dat is een internationale instantie die certificaten uitgeeft aan organisaties die zich inzetten om extra toegankelijk te zijn voor mensen met mentale problemen, zoals autisme. Dat is al bij verschillende andere organisaties gebeurd, maar Sesame Place is voorlopig het enige pretpark dat een certificaat heeft.

Eisen

Makkelijk kreeg Sesame Place het diploma overigens niet, want IBBCES stelt verschillende eisen aan kandidaten voor het certificaat. Ten eerste moet 80 procent van het personeel speciale training krijgen om met alle kinderen om te gaan, ook kinderen met autisme. Daarnaast moeten er speciale gidsen zijn die de ouders kunnen adviseren en moeten er gebieden met weinig prikkels zijn, zodat kinderen rust kunnen pakken als ze dat nodig hebben.

Het park gaat op 28 april weer open. Dan voldoet het park aan alle eerdergenoemde eisen voor het certificaat.

Bron: RTL Nieuws (https://www.rtlnieuws.nl/opmerkelijk/pretpark-in-amerika-krijgt-als-eerste-ter-wereld-predikaat-autismevriendelijk)

 

Vond je dit interessant? Misschien is een abonnement op het gratis maandelijkse e-magazine dan iets voor jou! Abonneren kan direct via het inschrijffomulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html)

 

sesame-place sesame-place