Stichting Papageno lanceert muziek-app voor kinderen met autisme

Op zondag 15 april lanceert KPN Mooiste Contact Fonds samen met Stichting Papageno een muziek-app die kinderen met autisme onderling en met hun muziektherapeut verbindt. Het Mooiste Contact Fonds van KPN, dat al 10 jaar eenzaamheid in Nederland bestrijdt, hoopt met de app ‘Team Papageno’ kinderen met autisme uit hun isolement te halen. Veel kinderen met autisme vinden het moeilijk om initiatief te nemen tot sociaal contact. Nederland telt volgens de Nederlandse Vereniging voor Autisme 190.000 mensen met autisme. Op 15 april wordt de app gelanceerd in Het Concertgebouw in Amsterdam. Vijftig kinderen met autisme maken die dag, met hulp van de Papageno app, samen muziek voor hun familie.

De Papageno Muziek App is een aanvulling op de muziektherapie die Stichting Papageno al meer dan 20 jaar geeft aan kinderen met autisme. Onze muziektherapeuten maken al volop gebruik van instrumenten (djembé, keyboard, gitaar), de stem, improvisatie, muzikale spelvormen en bestaande muziek. Nu zullen de kinderen tijdens de therapie óók leren werken met de Papageno Muziek App.

Zie voor meer informatie de folder (https://www.papageno.nl/images/folders/Papageno_br_MuziektherapieApp_A5L_5.pdf).

Aaltje van Zweden-van Buuren en haar man, dirigent Jaap van Zweden, kregen een kind met autisme. Dat had én heeft een grote impact op het gezin. In 1997 hebben ze de Stichting Papageno opgericht om kinderen en jongeren met autisme te helpen.

Nu, 20 jaar later, is Papageno een begrip in Nederland. De Stichting heeft zich ontwikkeld tot een veelzijdige organisatie die zich met allerlei initiatieven en activiteiten richt op de ontwikkeling van kinderen en jongeren met autisme:
* Muziektherapie: de stichting beschikt over een landelijk netwerk van 25 gediplomeerde muziektherapeuten die therapie geven bij kinderen thuis.
* Papageno Huis Laren: in deze villa biedt de stichting concrete opvang en ondersteuning aan jongeren met autisme. Samen met Zorggroep ’s Heeren Loo geeft ze een plek om te werken, mee te doen aan activiteiten, te wonen en zich verder te ontwikkelen.
* Daarnaast ondersteunt de stichting onderzoek naar de effecten van muziektherapie op autisme en naar mogelijkheden voor vroegdiagnostiek.

Bron: Stichting Papageno (https://www.papageno.nl/)

muziek_app muziek_app