Schrapsessies in zorg leveren in totaal 62 te schrappen overbodige regels op

Zorgverleners hebben een lijst van onzinnige en overbodige regels in de zorg opgesteld die geschrapt kunnen worden. Morgen overhandigen zij deze ’schrappunten’ aan zorgminister Bruno Bruins.  

Zeven verschillende beroepsgroepen – apothekers, fysiotherapeuten, huisartsen, medisch specialisten, psychiaters en wijk- en ziekenhuisverpleegkundigen  - hebben de in totaal 62 concrete ‘schrappunten’ opgesteld. Ze willen dat de toenemende regeldruk in de zorg een halt wordt toegeroepen.

Verschil maken

De afgelopen weken hebben ‘schrap- en verbetersessies’ plaatsgevonden met steun van het ministerie van Volksgezondheid. Honderden zorgprofessionals hebben bekeken welke regels binnen hun vakgebied kunnen worden geschrapt en wat er nodig is om dat te regelen. Het gaat om realiseerbare plannen die direct verschil maken voor de patiënt en de zorgverlener. 

Per beroepsgroep is een schrapkaart opgesteld met daarop 5 tot 10 schrappunten die morgen allemaal worden overhandigd aan minister Bruins. De schrapsessies zullen in april resulteren in een overkoepelend actieplan per sector in de zorg.

Bron: Edwin van der Aa / BN De Stem (https://www.bndestem.nl/politiek/zorgverleners-doen-voorstellen-om-overbodige-regels-te-schrappen~a32bceaa/)

 

Vond je dit interessant? Misschien is een abonnement op het gratis maandelijkse e-magazine dan iets voor jou! Abonneren kan direct via het inschrijffomulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html)

bureaucratie GGZ bureaucratie GGZ