World Bipolair Day, 30 maart, vraagt wereldwijd aandacht voor de bipolaire stoornis

Elk jaar op 30 maart, de geboortedag van Vincent van Gogh, is het World Bipolar Day. Vincent van Gogh werd postuum gediagnosticeerd als mogelijk een bipolaire stoornis te hebben gehad. De boodschap van World Bipolar Day is om wereldwijd aandacht te vragen voor de bipolaire stoornis en stigma tegen te gaan. Door internationale samenwerking is het doel om wereldwijd informatie te geven over de bipolaire stoornis om zo meer begrip voor en kennis over de stoornis te creëren. Zie ook de website van de ISBD (http://isbd.org/world-bipolar-day) over World Bipolar Day.

Ook dit jaar organiseren de deelnemende instellingen aan KenBiS in samenwerking met de VMDB activiteiten rondom World Bipolar Day. Dit jaar is het thema ‘de bipolaire stoornis op het witte doek’. Hoe wordt de bipolaire stoornis verbeeld in de film en draagt dit bij aan het verminderen van stigma of juist niet?

Bron en voor activiteiten, zie de site van KenBiS (http://www.kenniscentrumbipolairestoornissen.nl/nieuws/world-bipolar-day/)

 

Vond je dit interessant? Misschien is een abonnement op het gratis maandelijkse e-magazine dan iets voor jou! Abonneren kan direct via het inschrijffomulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html)

kunst psychiatrie 3 kunst psychiatrie 3