Parnassia Groep en Sense Health openen 100% online opererende poli

Sinds een aantal maanden is het mogelijk om bij PsyQ, onderdeel van Parnassia Groep, een 100% online behandeling voor angst- of stemmingsklachten te volgen. Contact  tussen behandelaar en patiënt vindt niet meer plaats in de behandelkamer, maar online via beeldbellen en/of een chatfunctie. De behandeling wordt ondersteund door de app Goalie. Goalie geeft inzicht in het gedrag van de patiënt en gedrag en welke gevoelens daarbij horen. Daarnaast ondersteunt de app in het behalen van doelen en faciliteert het de communicatie (zoals appen en beeldbellen) tussen behandelaar en patiënt. De poli werd gisteren, 19 maart, officieel geopend, aldus de ParnassiaGroep in een persbericht.

Als de patiënt merkt dat het niet goed gaat, kan hij op dat moment contact zoeken met zijn behandelaar. Wanneer een behandelaar ziet dat een patiënt het lastig heeft, kan hij daarop direct actie richting de patiënt ondernemen.

Online behandeling in de praktijk

In de digitale poli staat de patiënt aan het roer, aldus het persbericht. Hij of zij geeft aan welke vorm van ondersteuning gewenst is. Samen met professionals wordt bekeken welke hulp hier het beste op aansluit.

Feline, psycholoog bij de digitale poli, vertelt: “Ik had met een patiënt, die kampt met een angststoornis, afgesproken dat zij met de bus naar haar werk zou gaan en dat ik stand-by sta om haar te steunen als ze in paniek zou raken. Tijdens de busrit stuurde ze een chatbericht dat ze in paniek dreigde te raken. Ik herinnerde haar aan de door ons eerder geformuleerde helpende gedachten en vertelde dat ik ervan overtuigd was dat het haar zou lukken. Even later ontving ik een chatberichtje met een spierballen-emoji van een trotse en blije patiënt vanaf haar werk.”

Eerste resultaten en ervaringen

Volgens de ParnassiaGroep tonen de eerste resultaten aan dat bijna 70 procent van de patiënten die deze vorm van behandelen aangeboden heeft gekregen, dit ook daadwerkelijk wil. Een patiënt zegt het volgende: “In het begin vond ik het videobellen erg spannend. Ik had het gevoel dat je geen band met je behandelaar kunt opbouwen, maar ik heb het tegendeel ervaren. In de spreekkamer moet je een situatie omschrijven, tijdens videobellen kan ik de situatie laten zien.”

De digitale poli is ontstaan door een nauwe samenwerking tussen Parnassia Groep en Sense Health, de ontwikkelaar van de app Goalie. Parnassia Groep rolt de digitale poli verder uit binnen de organisatie in 2018, zodat patienten van alle zorgmerken hiervan actief gebruik kunnen maken. 

Bron: Persbericht

 

Vond je dit interessant? Misschien is een abonnement op het gratis maandelijkse e-magazine dan iets voor jou! Abonneren kan direct via het inschrijffomulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html)

ehealth 4 ehealth 4