Wat schreven de media afgelopen week over Geestelijke Gezondheidszorg?

In de landelijke en lokale media kwamen we de afgelopen week deze artikelen tegen over GGZ-onderwerpen:

De Volkskrant: (https://www.volkskrant.nl/binnenland/op-deze-school-zijn-mensen-met-autisme-juist-normaal-de-anderen-noemen-we-de-neurotypische-mensen~a4580275/)Op deze school zijn mensen met autisme juist normaal: ’De anderen noemen we de neurotypische mensen’

Omroep Gelderland (https://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2308366/Reacties-GGZ-instellingen-op-de-wachttijden-bij-de-jeugdhulp): Omroep Gelderland deed onderzoek naar wachttijden bij de jeugd-GGZ. In dit artikel de resultaten en de verklaring van de zorgaanbieders.

Follow The Money (https://www.ftm.nl/artikelen/lauk-slabbers-falende-zorgondernemer): Zorgondernemers kunnen keer op keer failliet gaan: geen haan die er naar kraait.

Brabants Dagblad (https://www.bd.nl/home/wie-helpt-het-kwetsbare-kind-als-de-centen-op-zijn~a679df04/): Een stel uit Ravenstein wilde pleegkinderen. Ze kregen er drie. Met nogal wat beperkingen en trauma’s. Die problemen waren bij de instanties bekend, maar die vertelden dat niet.

Nationale Zorggids: (https://www.nationalezorggids.nl/interviews/nieuws/41813-separaties-in-jeugdzorg-laten-verleden-terugkomen.html) Het isoleren van kwetsbare jongeren moet zoveel mogelijk worden voorkomen. Het gebeurt volgens deskundigen nog te vaak dat zij onnodig worden opgesloten in een kale ruimte, met alle gevolgen van dien. “Als je het niet meer weet, is separeren het allerlaatste redmiddel.”

Omroep Brabant (http://www.omroepbrabant.nl/?news/276006702/Jeugdzorgorganisatie+Juzt+baalt+stevig+van+drugsvondst+in+woongroep.aspx): Jeugdzorgorganisatie Juzt baalt stevig van drugsvondst in woongroep

 

En verder natuurlijk veel nieuws in onze eigen nieuwsrubriek (https://www.ggztotaal.nl/nw-29166-1/nieuws)!

 

nieuws GGZ 1 nieuws GGZ 1