Advocaten en psycholoog willen dat Justitie onderzoek doet naar Coöperatie Laatste Wil

Justitie moet een onderzoek instellen naar Coöperatie Laatste Wil. Dat stellen advocaten Sébas Diekstra en Robert van der Laan, en psycholoog René Dijkstra in een gezamenlijke brief aan de leiding van het Openbaar Ministerie. Ze maken zich ernstig zorgen over de handelswijze van de coöperatie. Dat schrijft RTL Nieuwws

Laatste Wil kwam onlangs negatief in het nieuws door de zelfmoord van de 19-jarige Ximena Knol. Zij beroofde zich van het leven met een ’zelfmoordpoeder’ dat ze volgens haar ouders had bemachtigd door informatie die ze had verkregen via Coöperatie Laatste Wil. Levenseindeterroristen, noemde haar vader Randy de mensen achter de stichting.

Volgens haar vader maakt Laatste Wil het wanhopige mensen te makkelijk om zelfmoord te plegen, ook al moeten leden minstens een halfjaar lid zijn voordat ze naam van het middel krijgen. Laatste Wil omschrijft het poeder namelijk wel. ”Ze noemen de naam van het middel niet, maar als ik hier praat over iets dat geel en krom is dat je moet schillen voor je het kan eten, zal iedereen begrijpen dat ik het niet over een appel heb.”

De ouders van Ximena zijn verbaasd en boos op de Coöperatie Laatste Wil (CLW) die op televisie ’promotie’ maakt voor zelfdodingspoeder. Volgens de advocaten Diekstra en Van der Laan is het aanzetten tot zelfdoding strafbaar. En dat geldt ook voor het verschaffen van middelen voor zelfdoding, of daarbij behulpzaam zijn.

”Wij maken ons met name grote zorgen over de mogelijkheid dat het desbetreffende middel is gebruikt, dan wel zal worden gebruikt voor personen wier lijden niet uitzichtloos is of was”, schrijven ze aan het College van procureurs-generaal. De brief zou gisteren worden verstuurd.

Bron: RTL Nieuws (https://www.rtlnieuws.nl/nederland/justitie-moet-laatste-wil-onderzoeken-aanzetten-tot-zelfdoding-is-strafbaar)

 

Vond je dit interessant? Misschien is een abonnement op het gratis maandelijkse e-magazine dan iets voor jou! Abonneren kan direct via het inschrijffomulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html)

psychofarmaca 3 psychofarmaca 3