GGZ Nederland, MIND en ZN organiseren landelijk congres ‘Meer grip op wachttijden in de GGZ’

Op 12 april 2018 organiseren GGZ Nederland, MIND en Zorgverzekeraars Nederland een landelijk congres. Staatssecretaris Blokhuis spreekt in de ochtend. Doel van het congres is om op landelijk én regionaal niveau meer grip te krijgen op wachttijden. ”De manier waarop we dit doen, is het delen van kennis en oplossingen tussen de verschillende partijen in de GGZ”, schrijven de organisatoren. ”Iedere patiënt die langer dan noodzakelijk en verantwoord moet wachten op geestelijke gezondheidszorg, is er één te veel.”

Er is sinds de zomer van 2017 veel in gang gezet om wachttijden in de GGZ binnen de Treeknormen te krijgen. De gezamenlijke aanpak bestaat onder meer uit taskforces die op regionaal niveau met oplossingen voor wachttijden komen en een verdiepend onderzoek naar knelpunten aan de hand van individuele patiëntreizen (ook wel: patient journeys; de reis die een patiënt door een organisatie of keten maakt).

Het congres is voor GGZ-aanbieders, professionals, cliënten(-vertegenwoordigers), zorgverzekeraars, huisartsen en gemeenten. De ochtend staat in het teken van de inzichten van de taskforces en welke impact dit heeft op landelijk, regionaal en instellingsniveau. Ook komen de raakvlakken tussen wachttijden en ambulantisering en beveiligde GGZ aan bod . In de middag staan tien interactieve en interessante workshops op het programma. Onderwerpen zijn onder meer het toepassen van e-health om de wachttijden te verkorten en het verbeteren van de logistiek in de keten.

Bron en meer informatie: Zorgverzekeraars Nederland (https://www.zn.nl/338067458/Nieuwsbericht?newsitemid=2860843008)

 

Vond je dit interessant? Misschien is een abonnement op het gratis maandelijkse e-magazine dan iets voor jou! Abonneren kan direct via het inschrijffomulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html)

wachtlijst 2 wachtlijst 2