Theatervoorstelling ‘Met Open Ogen – Over veteranen met PTSS' op Tilburgse campus.

In de theatervoorstelling ‘Met Open Ogen – Over veteranen met PTSS’, die op 14 maart op de campus wordt gehouden, delen veteranen met PTSS hun ervaringen op indringende wijze met het publiek. Erna volgt een panelgesprek, waarin naast de acteurs ook deskundigen op het gebied van victimologie en psychologie zitting hebben: hoogleraar victimologie Peter van der Velden, en Jan Rodenburg, psycholoog en behandelaar PTSS bij veteranen. De voorstelling wordt opgevoerd door drie ex-militairen die in Bosnië hebben gevochten en hier PTSS aan over hebben gehouden.

In de media en films zien we de indrukwekkende beelden van oorlogsveteranen, die nog steeds achtervolgd worden door de vijand en angstaanjagende momenten steeds opnieuw herbeleven. De voorstelling toont wat dat voor de slachtoffers betekent.

Jan Rodenburg, klinisch psycholoog/psychotherapeut, is werkzaam als diagnostiscus en behandelaar binnen de Parnassia Groep locatie Rosmalen, Eindhoven & Maastricht. Zijn expertise bevindt zich met name op het terrein van trauma- en stressor gerelateerde klachten bij veteranen, geüniformeerden, hulpverleners en burgers uit oorlogs- en conflictgebieden. Peter van der Velden is GZ-psycholoog en heeft van 2013-2017 de Pieter van Vollenhoven leerstoel bekleed bij INTERVICT, Tilburg University. Eerder was hij daar al Professor Disasters, Calamities and Mental Health (2010-201, Arq Chair)

Bron: Tilburg University (http://www.tilburguniversity.edu/nl/show/persbericht-theater-trauma-oorlog-ptts-bosnie.htm)

 

Vond je dit interessant? Misschien is een abonnement op het gratis maandelijkse e-magazine dan iets voor jou! Abonneren kan direct via het inschrijffomulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html)

open ogen open ogen