Bestuurlijke fusie tussen jeugdzorgaanbieder Spirit en psychiatrisch centrum de Bascule

Jeugdzorgaanbieder Spirit en psychiatrisch centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie de Bascule zijn bestuurlijk gefuseerd met elkaar. De nieuwe organisatie heeft één raad van bestuur, met daarin de huidige bestuurders van Spirit (Mariënne Verhoef) en de Bascule (Nellieke de Koning). Er zijn gemengde teams gevormd, die buiten de gebaande paden op zoek gaan naar oplossingen voor kinderen, jongeren en gezinnen. Dat schrijven beide organisaties in eeen persbericht.

Kinderen, jongeren en gezinnen die bij Spirit en de Bascule terecht komen, hebben vaak ernstige problemen. Meestal is er zowel orthopedagogische hulp van Spirit als psychiatrische hulp van de Bascule nodig, schrijven de instellingen: ”Door onze expertises te bundelen zorgen we er samen voor dat zij die hulp krijgen: door een medewerker van Spirit of van de Bascule, of allebei tegelijk. We behouden onze eigen specialismen. Tegelijkertijd zorgen we voor betere, op elkaar afgestemde, hulp. Eén behandelplan, zonder breuklijnen tussen jeugdhulp en jeugd-ggz.”

De beide organisaties willen in 2018 de samenwerking op allerlei fronten verder uitbouwen. ”Voor de medewerkers creëren we kansen om te profiteren van elkaars expertise. We kunnen doen wat écht nodig is, wat bijdraagt aan plezier in het werk. Daarnaast maken we gebruik van elkaars netwerk. Zo verstevigen we met elkaar de zorgketen met bijvoorbeeld het onderwijs, woningbouwcorporaties, politie, justitie, volwassen GGZ, maatschappelijke opvang en gemeenten, maar ook met organisaties uit hele andere branches. Hierdoor ontstaat ruimte voor innovatie en ontwikkeling van nieuwe hulpvormen die aansluiten bij wat kinderen, jongeren en gezinnen nodig hebben in het krijgen van een stabiele basis en perspectief voor de toekomst.”

Bron: De Bascule (https://www.debascule.com/Over-ons/Nieuws/spirit-en-de-bascule-bundelen-hun-expertises-voor-betere-jeugdhulp!)

 

Vond je dit interessant? Misschien is een abonnement op het gratis maandelijkse e-magazine dan iets voor jou! Abonneren kan direct via het inschrijffomulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html)

organisatie GGZ organisatie GGZ