Geestelijke Gezondheidszorg afgelopen week in de landelijke media

In de landelijke media kwamen wij de afgelopen nog de volgende berichten tegen over GGZ-onderwerpen. Naast het dagelijkse nieuws op GGZTotaal (https://www.ggztotaal.nl/nw-29166-1/nieuws) ook interessant.

In Trouw: Verslaafd aan games, is dat een ziekte? (https://www.trouw.nl/samenleving/verslaafd-aan-games-is-dat-een-ziekte-~a2b6a7c2/)
Gameverslaving komt bij de Wereldgezondheidsorganisatie te boek te staan als ziektebeeld. Dat leidt tot grote verdeeldheid onder wetenschappers.

BNNVara: Het Is Hier Autistisch (https://programma.bnnvara.nl/het-is-hier-autistisch)
Filemon Wesselink heeft de diagnose ‘Autisme Spectrum Stoornis’ (ASS). Om zichzelf beter te begrijpen duikt hij in het tweede seizoen van Het Is Hier Autistisch dieper het spectrum in.

Het Parool (https://www.parool.nl/amsterdam/-ik-werd-mensenschuw-kreeg-waanbeelden-het-is-me-allemaal-gebeurd~a4570127/): Amsterdamse ex-wethouder Geert dales: ’Ik werd mensenschuw, kreeg waanbeelden, het is me allemaal gebeurd’
(betaalde link)

Algemeen Dagblad (https://www.ad.nl/rotterdam/actie-tegen-komst-bavo-in-wijk-oosterflank~af67d62f/): Actie tegen komst psychiatrische patiënten in Rotterdamse wijk Oosterflank.

Arts in Spe (https://www.medischcontact.nl/arts-in-spe/nieuws/ais-artikel/aantal-psychiaters-blijft-sterk-groeien.htm): ‘Aantal psychiaters blijft sterk groeien’

NRC (https://www.nrc.nl/nieuws/2018/02/15/jeugdpsychiatrie-bij-gemeente-is-fout-a1592308): ‘Jeugdpsychiatrie bij gemeente is fout’

EenVandaag / AvroTros (https://eenvandaag.avrotros.nl/item/jeugdpsychiaters-slaan-alarm-over-isoleren-kinderen-jeugdzorg/): Jeugdpsychiaters slaan alarm over isoleren kinderen jeugdzorg

 

Vond je dit interessant? Misschien is een abonnement op het gratis maandelijkse e-magazine dan iets voor jou! Abonneren kan direct via het inschrijffomulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html)
Voor het dagelijkse nieuws, kijk op [
https://www.ggztotaal.nl/nw-29166-1/nieuws|onze site|int]

 

nieuws GGZ 1 nieuws GGZ 1