Reorganisatie bij GGNet betekent verdwijnen van een onbekend aantal banen

Door een reorganisatie bij GGNet verdwijnen er banen. Hoeveel is onduidelijk.  Werknemers om wie het gaat zijn deze week per brief geïnformeerd. In het ergste geval raken mensen boventallig. Dat schrijft het Algemeen Dagblad.

De Gelderse organisatie voor geestelijke gezondheidszorg GGNet schrapt de eigen afdeling Services & Vastgoed en besteedt dat werk voortaan uit, en daarmee verdwijnen banen. Gedwongen ontslagen vallen er niet, toch heeft de aankondiging wel tot onrust geleid onder het personeel. Dat schrijft het Algemeen Dagblad.

Schoonmakers

In een brief aan personeelsleden staat dat ze hun baan kwijt raken, en soms ook dat er binnen de organisatie geen plek meer voor hen is. ,,Ik mag op gesprek komen en daar hoor ik meer’’, aldus een medewerker tegen het AD. Hij wil niet met zijn naam in de krant.

Het betreft onder meer schoonmakers, die nu nog in dienst zijn bij GGNet. Zij gaan over naar schoonmaakbedrijf Asito. Bij vakbond CNV Zorg en Welzijn zijn ze niet ongerust, blijkt uit de reactie van bestuurder Chantal van Dijk: ,,Hiervoor geldt een overgangsprotocol, dus je mag ervan uitgaan dat de arbeidsvoorwaarden gewaarborgd zijn.’’

Groenonderhoud

Naast de schoonmakers die overgaan naar Asito, worden ook intern mensen herplaatst. Het gaat bijvoorbeeld om mensen die werken in het groenonderhoud, in de techniek of in de catering. Mensen voor wie binnen GGNet geen passende functie wordt gevonden, worden boventallig verklaard. 

Volgens Van Dijk betekent het boventallig verklaren van medewerkers ’echt niet’ dat mensen op straat komen te staan. ,,Wie boventallig is verliest zijn baan, niet zijn werkgever. Gedwongen ontslag is ook niet meer van deze tijd. In het sociaal plan bij de reorganisatie gaat het gaat om begeleiding van werk naar werk.”

Dat blijkt ook uit de schriftelijke reactie van GGNet: ’Deze week hebben medewerkers(...) te horen gekregen of ze boventallig zijn verklaard of niet. Deze stap is afgestemd met de Ondernemingsraad en betreffende vakbonden. Ons sociaal plan zorgt er mede voor dat de medewerkers die boventallig zijn verklaard, van werk naar werk worden begeleid.’ 

Het AD heeft GGNet niet bereikt, en weet niet om hoeveel mensen het gaat. Tegen Skipr (https://www.skipr.nl/actueel/id33279-ggz-aanbieder-ggnet-schrapt-banen.html?utm_medium=email&utm_source=_Recurring_SKIPR%20Daily_Nieuwsbrieven&utm_campaign=NB_SKIPR) heeft GGNet het bericht wel beveestigd.

Bron: Pepijn van den Brink / Algemeen Dagblad (https://www.ad.nl/apeldoorn/reorganisatie-bij-ggnet-banen-verdwijnen-en-brief-zorg-voor-onrust~a8e54399/)

 

Vond je dit interessant? Misschien is een abonnement op het gratis maandelijkse e-magazine dan iets voor jou! Abonneren kan direct via het inschrijffomulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html)

GGNet GGNet