PrivacyApp Jeugdhulp is nu ook beschikbaar voor jeugdhulpverleners

De PrivacyApp Jeugdhulp en jeugdbescherming (https://privacy.jeugdconnect.nl/) is vernieuwd. Bevatte de eerste versie van de app alleen informatie-flows voor jongeren. De nieuwe versie is ook toegerust op jeugdhulpverleners die informatie willen opvragen of verstrekken aan andere professionals (jeugdhulpverleners, jeugdartsen of -psychiaters, een voogd of jeugdreclasseerder, de gemeente of wijkteam). Dat schrijft PsyNip.

Daarbij geeft de app ook informatie over het doen van meldingen bij de Raad, Veilig Thuis of in de Verwijs Index Risicojongeren en het organiseren van casusoverleggen.

Jeugdhulpverleners vinden in de app antwoord op vragen als: ‘Onder welke voorwaarden mag ik gegevens verstrekken aan een andere professional’, ‘Waar moet ik rekening mee houden als ik gegevens opvraag’, ‘Hoe zit het met gezag van ouders’, en ‘Wat als ouders het niet met elkaar eens zijn?’ Met vragen worden zij naar het juiste antwoord geleid. Daar waar relevant kunnen zij doorklikken naar stappenplannen voor het maken van afwegingen. Bijvoorbeeld over het doorbreken van het beroepsgeheim zonder toestemming. De app bevat ook uitgebreide informatiepagina’s over bijvoorbeeld tuchtrecht, ouderlijk gezag en leeftijdsgrenzen.

Informatie

Download de app (https://privacy.jeugdconnect.nl/) of bekijk het animatiefilmpje (https://youtu.be/9A3KJQKlMDI) waarin verteld wordt wat jongeren van de app kunnen verwachten.

De komende maanden wordt de app, die te vinden is op Jeugdconnect.nl, aangevuld met informatie voor andere categorieën professionals, onder andere voor jeugdbeschermers en de jeugd-GGZ.

De Privacy App Jeugd is een initiatief van de manifestpartners (http://www.privacyborgingjeugd.nl/) ‘In goed vertrouwen; de privacy van de jeugd geborgd’.

 

Vond je dit interessant? Misschien is een abonnement op het gratis maandelijkse e-magazine dan iets voor jou! Abonneren kan direct via het inschrijffomulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html)

ehealth 4 ehealth 4