Vijf bestuurders uit de GGZ bij de 99 invloedrijkste beslissers in de zorg

Skipr brengt voor de tiende keer de belangrijkste bestuurlijke beïnvloeders in de zorg in beeld. Op de eerste plek staat dit jaar Wouter Bos, voorzitter raad van bestuur VUmc. Voorzitter Jacobine Geel van GGZ Nederland staat op de dertigste plaats, bestuursvoorzitter Stephan Valk van de ParnassiaGroep staat op de 53-ste plaats.
Andere bestuurders uit de GGZ op de lijst zijn Martin Sitalsing, Voorzitter raad van bestuur van Lentis (68); Rien Meijerink,Voorzitter raad van toezicht ’s Heerenloo (91) en  Madeleine van Toorenburg, Lid raad van toezicht Reinier van Arkel (92).

In de zorg gaat bijna 90 miljard euro aan collectieve middelen om. Wie beslist over de besteding van deze gelden? Formeel hebben de minister, staatssecretaris en ambtelijke top van VWS het voor het zeggen. Maar wie oefenen er op de achtergrond invloed uit op het beleid in de gezondheidszorg? En welke personen hebben status en invloed en daarmee informele zeggenschap? De Skipr 99 is een ranglijst van deze invloedrijke spelers. Weten wie waar staat? Bekijk hier editie 2018 (https://www.skipr.nl/skipr99/skipr-99-editie-2018.html) 

Bron: Skipr

 

Vond je dit interessant? Misschien is een abonnement op het gratis maandelijkse e-magazine dan iets voor jou! Abonneren kan direct via het inschrijffomulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html)


 

 

GGZ 2 GGZ 2