GGZ Nederland start nieuwe campagne ‘Minder Regelgekte Meer Zorg’

De regelgekte is doorgeslagen in de GGZ, schrijft GGZ-Nederland. Onder de slogan ‘Minder Regelgekte Meer Zorg’ start de belangenvereniging samen met de sector morgen, donderdag 16 november, een campagne om de administratieve lasten met  de helft te verminderen.

Het hart van de campagne is een manifest met 7 uitgangspunten zoals GGZ Nederland vindt dat er in de ggz gewerkt moet worden. Uit het manifest volgt een reeks activiteiten in 2018, waarmee de organisatie de lastendruk daadwerkelijk wil verminderen. De campagne wordt ondersteund met filmmateriaal van patiënten en professionals op tv en sociale media, advertenties, opiniestukken en berichten in de regionale en lokale media. Ook zal GGZ Nederland een brief schrijven aan het voltallige kabinet Rutte III en alle Nederlanders, waarin wordt verzocht de regelgekte in de GGZ te stoppen en het manifest te ondertekenen.

Bron: GGZ Nederland (http://www.ggznederland.nl/actueel/aankondiging-campagne---minder-regelgekte-meer-zorg-)

bureaucratie GGZ bureaucratie GGZ

Reacties
Reactie: (Martijn)
17-8-2018, 18:51
Kan ikjullie petitie inzake 'minder regelgekte in de GGZ nog ondertekenen is mij niet helder?! Kunt u mij een directe Link mailen alwaar ik alsnog mede kan ondertekenen? Dank u.

Reactie: (Peter de Lint)
28-11-2017, 19:14
Met computerprogramma´s kun je zaken eenvoudiger maken, maar ook heel ingewikkeld en dat laatste is precies wat managers doen ,zodat zij het alleen begrijpen. De ITR-ers willen er graag aan mee werken(verdienen). Administratie is een doel op zich geworden, alles ten koste van de patient.