'Wachtkamercampagne' tegen wachtlijsten in de GGZ

Mind, Zorgverzekeraars Nederland (ZN) en GGZ Nederland hebben het initiatief genomen om een ”wachtkamercampagne” te starten: Weg van de wachtlijst. Deze campagne heeft als doel om cliënten te informeren over wat zij zelf kunnen doen als ze op een wachtlijst komen te staan.

Bestel nú infomaterialen voor de wachtkamer
MIND, ZN en GGZ Nederland roepen huisartsen, psychiaters, psychologen, psychotherapeuten, GGZ-instellingen, gemeenten en jeugdhulpaanbieders op de informatiematerialen voor de wachtkamer te bestellen. Het pakket materialen bestaat uit een poster, flyers en een baliekaart. Ook is er digitale informatie beschikbaar, bijvoorbeeld voor de monitor in de wachtkamer. Meer informatie over de campagne, het (kosteloos) bestellen van materialen of het downloaden van monitorcontent staat op www.wegvandewachtlijst.nl (http://www.wegvandewachtlijst.nl).

Gezamenlijke aanpak wachttijden

De campagne Weg van de wachtlijst mag rekenen op de steun van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP), het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP), P3NL, de Landelijke Vereniging voor Vrijgevestigde Psychologen & Psychotherapeuten (LVVP), Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN), MeerGGZ en de Nederlandse Vereniging van Gemeenten (VNG). Samen met deze partijen hebben MIND, ZN en GGZ Nederland de handen ineengeslagen om wachtlijsten te verminderen.

Bron: MIND (http://www.platformggz.nl/lpggz/newsitems/ni003467)

 

Vond je dit interessant? Misschien is een abonnement op het gratis maandelijkse e-magazine dan iets voor jou! Abonneren kan direct via het inschrijffomulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html)

 

wachtlijst 2 wachtlijst 2