Fusie tussen Antes en Parnassiagroep per 2 oktober een feit

In juni heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) toestemming gegeven voor de fusie tussen Antes en de Parnassia Groep, op voorwaarde dat (http://www.ggztotaal.nl/nw-29166-7-3660993/nieuws/fusie_tussen_antes_en_parrnassiagroep_definitief_na_toestemming_acm.html) een aantal activiteiten zou worden overgedragen aan GGZ Delfland. De ACM hield de fusie in eerste instantie tegen (http://www.ggztotaal.nl/nw-29166-7-3600624/nieuws/acm_houdt_samengaan_parnassia_groep_en_antes_vooralsnog_tegen.html), door de concentratie er weinig keuzemogelijkheden zouden overblijven op het gebied van psychologische en psychiatrische dienstverlening in Rotterdam en omstreken.

De afgelopen maanden heeft de overdracht van zorgactiviteiten op het gebied van de ambulante en klinische Specialistische GGZ en forensische psychiatrie plaatsgevonden, schrijven de beide instanties in een persbericht. Hiermee is voldaan aan de eis die de ACM heeft gesteld en is de juridische fusie tussen Antes en Parnassia Groep per 2 oktober 2017 een feit.

Grote meerwaarde voor de meest kwetsbare patiënten

Volgens het persbericht heeft de fusie een grote zorginhoudelijke en maatschappelijke meerwaarde voor mensen met ernstig psychiatrische aandoeningen, verslavingsproblemen en ouderen die kampen met psychiatrische problemen. De bundeling van kennis, expertise en bedrijfsvoering zorgt voor de benodigde slagkracht. In tijden van bezuinigingen is verandervermogen nodig om te voldoen aan de toenemende vraag naar ggz-zorg. Een hogere kwaliteit zorg tegen lagere kosten is noodzakelijk, ook om in de toekomst de juiste en tijdige zorg te kunnen blijven leveren aan mensen met psychiatrische en/of verslavingsproblemen. De organisaties verwachten door de krachtenbundeling een sluitend netwerk van kleinschalige GGZ-teams neer te zetten dat aansluit op én samenwerkt met de gemeentelijke wijkteams. Onze specialistische hulp zal eerder, beter en goedkoper kunnen worden ingezet dan voorheen.

De organisaties hebben de afgelopen jaren een fors aantal bedden afgebouwd. Door het combineren van onze gezamenlijke voorzieningen denken zij in staat te zijn, ondanks die beddenafbouw, klinieken met gespecialiseerde afdelingen te behouden. Volgens de planning is binnen een periode van vijf jaar moet  klinische huisvesting vernieuwd en gerenoveerd zijn, om de behandel- en verblijfmogelijkheden voor onze patiënten te optimaliseren.

Bron: Persbericht Parnassia Groep

 

Vond je dit interessant? Misschien is een abonnement op het gratis maandelijkse e-magazine dan iets voor jou! In het komende magazine onder andere een interview met bestuursvoorzitter Stephan Valk va de Parnassia Groep.
Abonneren kan direct via het inschrijffomulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html)

organisatie GGZ organisatie GGZ