Wat zijn de ervaringen met de POH-GGZ?

Sinds een paar jaar werk ik in Amsterdam als POH-GGZ. Mooi en zinnig werk, vind ik. Persoonlijk denk ik dat de POH-GGZ een goede toevoeging is van de hulpverlening.

Helaas lees ik vooral evaluaties / ervaringen van het ministerie, de beroepsverenigingen, huisarsen en POH’s-GGZ zelf, maar NIET van patienten zelf (en dat waren er in 2015 toch richting een half miljoen).

Mijn vraag: wie is de afgelopen tijd verwezen naar een POH-GGZ en hoe is dat bevallen?
Andere vraag: zijn er evaluatie-nderzoeken gedaan naar patiënt-ervaringen met de POH-GGZ?

Arnoud


Reacties
Reactie: (Ab)
19-5-2018, 21:36
Mensen die zelf nog nooit of noemenswaardig geleden hebben zijn ongeschikt voor de ggz in het algemeen en hebben alleen zichzelf er maar mee als ze in deze branche gaan werken want ze zullen door zorgvragers niet serieus genomen worden en het wordt dus een weinig indrukwekkende carriëre maar niemand hoeft naar mij te luisteren.

Reactie: (Guus Cruts)
21-7-2017, 14:14
Hoi Arnoud, Ik kwam iets tegen hierover op de website van de LPGGZ: http://www.platformggz.nl/lpggz/newsitems/ni003129 Groet, Guus groet, Guus

Reactie: (Arnoud)
21-7-2017, 07:51
Beste Guus, Natuurlijk kan ik uitgebreid mijn ervaringen beschrijven. Zo vind ik het bijvoorbeeld plezierig dat het werk afwisselend is, dat ik (binnen mijn grenen) veel voor mensen kan betekenen, dat het POH-GGZ-werk zo laagdrempelig is en dat ik veel vrijheid en waardering van 'mijn' huisartsen krijg. Maar ik lees veel gelijkluidende ervaringen van collega-poh-ers, en daarom vind ik mijn ervaring in deze wat minder interessant. Ik zie namelijk ook dat mensen soms wegblijven en niet meer of met veel moeite te bereiken zijn, of ze stoppen de gesprekken en ben ik wat wantrouwend over de reden daarvan. Ontevreden? Geen klik? 'Beter'? Ik weet het niet altijd. Vandaar mijn oproep hier, in de hoop dat de mogelijkheid van een anonieme reactie een wat algemener beeld geeft van de ervaringen van cliënten van de POH-GGZ.

Reactie: (Guus Cruts)
17-7-2017, 17:05
Hoi POH-GGZer, heerlijk om hier een positieve reactie tegen te komen van een POH-GGZer. Zeg anders eerst iets meer over je positieve ervaringen als POH-GGZer zelf, dat lijkt mij een mooie start van de reacties hier. In afwachting van nader bericht, groet, Guus