Onderhandelingsakkoord in ledenraadpleging goedgekeurd: nieuwe CAO GGZ is een feit

Op 2 juni zijn de leden van GGZ Nederland geraadpleegd over het onderhandelaarsakkoord (http://www.ggztotaal.nl/nw-29166-7-3660599/nieuws/onderhandelaarsakkoord_cao_ggz_gestart.html?page=1) voor de nieuwe CAO GGZ. In navolging op de positieve reactie vanuit de ledenraadpleging, is het bestuur van GGZ Nederland afgelopen week akkoord gegaan met het resultaat van de cao-onderhandelingen. Ook de werknemersorganisaties FNV, CNV Zorg en Welzijn, NU ’91 en FBZ hebben hun ledenraadplegingen positief afgerond en hebben ingestemd met het akkoord.

NU’91schrijft op haar website dat het merendeel van haar leden die in de geestelijke gezondheidszorg werken heeft ingestemd met het onderhandelaarsakkoord voor de nieuwe cao GGZ, die loopt van 1 maart 2017 tot 1 juni 2019. NU’91 is blij dat het akkoord van positief is beoordeeld door haar leden. Uit de reacties van de NU’91 leden blijkt dat zij vooral tevreden zijn over: de afspraken over de compensatie van de achterstallige onregelmatigheidstoeslag over verlof, de salarisverhoging en dat de werkdruk en in- en externe regeldruk snel worden aangepakt.

Nu alle cao-partijen ingestemd hebben met het onderhandelaarsakkoord is er formeel sprake van een nieuwe cao ggz voor de leden van GGZ Nederland. De cao wordt voor algemeenverbindendverklaring voorgelegd aan het ministerie van SZW. De nieuwe cao ggz  loopt tot 1 juni 2019.

Bron: GGZ Nederland (http://www.ggznederland.nl/actueel/bestuur-ggz-nederland-akkoord-met-cao-ggz-2017-2019) / NU ’91 (http://www.nu91-leden.nl/cao/ggz/news/NU%E2%80%9991_leden_stemmen_in_met_cao_GGZ&id=448)

financiering GGZ 3 financiering GGZ 3

Reacties
Reactie: (Thei Verkoeyen)
19-1-2022, 14:33
Waarom is de mogelijkheid van de RVU regeling niet meegenomen in ggz cao onderhandelingen? ( Regeling Vervroegde Uittreding)