Zorginstituut Nederland geeft Mirro subsidie voor gratis anonieme ehealth

Stichting Mirro biedt vanaf juni 2017 drie modules uit haar e-Mental Health aanbod aan in gratis anonieme behandelvorm. Het gaat om de modules Alcohol en ouderen, Angst en Game-check. Vanuit het Zorginstituut Nederland is subsidie verleend waardoor Stichting Mirro de gratis anonieme behandeling kan aanbieden. Mirro is een onafhankelijke stichting.

Anoniem in contact met hulpverlening
Sommige mensen willen of durven geen (professionele) hulp te zoeken voor hun psychische klachten. Via een digitale berichtenfunctie heeft de hulpzoekende contact met een hulpverlener. Het inschakelen van hulp in een vroegtijdig stadium kan voorkomen dat klachten zich verergeren en tot een zwaardere zorgvraag leiden.

Hoe werkt het? 
De hulpzoekende wordt gevraagd om een voornaam/nickname, functionerend e-mailadres, geslacht en geboortedatum. Op het opgegeven e-mailadres ontvangt de hulpzoekende een uitnodiging voor een digitale vragenlijst van mirro, die – naast de eigen motivatie – vaststelt of iemand in aanmerking komt voor de anonieme behandeling of niet. Het geslacht bepaalt de vragen in de digitale vragenlijst. De opgegeven geboortedatum heeft de hulpzoekende later nodig om de digitale vragenlijst te kunnen openen, invullen en terugsturen. Daarna volgt een bericht of er kan worden gestart met de gratis anonieme behandeling of niet.

Bron: Stichting Mirro (https://www.mirro.nl/anonieme-behandeling/)

 

Vond je dit interessant? Misschien is een abonnement op het gratis emagazine dan iets voor jou! Abonneren kan direct via het inschrijffomulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html)

ehealth 4 ehealth 4