"Laat gemeenten 'proeftuinen' maken in het sociaal domein"

Gemeenten moeten van het rijk de ruimte krijgen om meer te experimenteren op de terreinen jeugd, werk en zorg. Via zogeheten proeftuinen sociaal domein kunnen ervaringen worden opgedaan met innovatieve werkwijzen en alternatieve bekostigingsmanieren. Dat schrijft Binnenlands Bestuur.

Het is één van de aanbevelingen van de Raad voor de financiële verhoudingen (Rfv) in het vandaag te verschijnen rapport Geld om (te) zorgen. Het rapport bevat in totaal tien aanbevelingen aan de Tweede Kamer en het nieuwe kabinet om te komen tot een toekomstbestendige bekostiging van het gemeentelijk sociaal domein.

Lees hier het volledige artikel: Binnenlands Bestuur / Hans Bekkers (http://www.binnenlandsbestuur.nl/financien/nieuws/rfv-maak-proeftuinen-sociaal-domein.9565599.lynkx)

 

Vond je dit interessant? Misschien is een abonnement op het gratis emagazine dan iets voor jou! Abonneren kan direct via het inschrijffomulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html)

bureaucratie GGZ 2 bureaucratie GGZ 2