Psychiatrisch cabaret is niet gek

Schouwburg Lochem presenteert zaterdag 25 maart ’Geen paniek’ van Bram Bakker en Marjolijn van Kooten. Jij kunt daar bij zijn want De Berkelbode geeft twee gratis kaarten weg.

Zowel psychiater Bram Bakker als cabaretier Marjolijn van Kooten zijn bekend met paniek. Marjolijn van Kooten leed jarenlang aan een zware angststoornis. Met hulp van Bakker ontdekte ze haar grootste passie: cabaret. Ze volgde een theateropleiding en won in 2010 zilver bij het Amsterdams Kleinkunst Festival. Haar angst is onder controle. ”Nu wil ik andere mensen met angstklachten laten zien dat er hoop is”, aldus Van Kooten. Ze schreef eerder al het boek Schijtluis over haar angsten en die van enkele bekende Nederlanders.
Marjolijn schiet zelf regelmatig in de vlekken en Bram behandelt bekende en onbekende Nederlanders met angstklachten. Samen zetten zij om 20 uur een geweldige theatervoorstelling neer met als doel: het taboe op angst doorbreken.Marjolijn vertelt met zelfspot en zingt ontroerende liedjes over haar leven als schijtluis.

Naast alle treurigheid valt er in de psychiatrie gelukkig ook veel te lachen. Bram Bakker waagt zich voor het eerst in het theater en is de eerste psychiater in Nederland die zijn kennis op deze manier deelt op de planken. ”Met een theatervoorstelling bereiken we een groot publiek. En dat is hard nodig om het taboe rondom angst, depressie en zelfmoord te kunnen doorbreken”, aldus psychiater Bakker.
Ruim 20 procent van de Nederlanders kampt met angst en/of depressieklachten zoals paniekaanvallen, zelfmoordgedachten en extreme somberheid. ”De meesten isoleren zich omdat ze er niet over durven praten. Er is veel onwetendheid en vaak ook onbegrip met als gevolg arbeidsverzuim, toename van klachten en in sommige gevallen zelfdoding.”
Kaarten reserveren kan via www.schouwburglochem.nl.

Actie
Wil jij ook deze intrigerende voorstelling bijwonen? De Berkelbode geeft twee gratis kaarten weg. Laat deze kans op een leuke avond niet lopen. Wat moet je doen? Ga naar www.facebook.com/weekbladberkelbode/ (http://www.facebook.com/weekbladberkelbode/) en like en deel!

wachtlijst 3 wachtlijst 3