Zelfmoordpreventieboot op botenparade Gay Pride


Het aantal zelfmoordpogingen in Nederland ligt bij LHBTI’s vierenhalf keer zo hoog als onder heteroseksuele jongeren. Ook onder volwassenen homo’s, lesbische vrouwen en biseksuelen ligt het suïcidecijfer hoger dan bij anderen volwassenen. Reden genoeg voor organisatie Astare om mee te varen op de botenparade van de Gay Pride en het taboe omtrent zelfmoord te doorbreken. De boot richt zich op het grote publiek en in het bijzonder op de LHBTI-gemeenschap. Dat schrijft de organisatie van het festijn op haar website.

In Nederland sterven jaarlijks ruim 1800 mensen aan zelfmoord. 113 Zelfmoordpreventie is onlangs gestart met de landelijke campagne: De vraag van je leven. De campagne laat zien dat je door een vraag te stellen het verschil kan maken. De boodschappen aan boord zijn krachtig, confronterend en hoopvol tegelijk. Het zal bezoekers aan de kant een moment geven van nadenken.

De botenparade zal meerdere ’zware’ thema’s hebben. “Toeschouwers aan de kade zullen in augustus dan ook regelmatig met de neus op de feiten gedrukt worden”, aldus directeur Lucien Spee van stichting Amsterdam Gay Pride. “Ons festival is al jarenlang een
festival met inhoud, maar dit jaar doen er een aantal boten mee die meer dan ooit geen ‘gemakkelijke thema’s’ gaan aansnijden. Deze boten geven in onze ogen wel het belang van het jaarlijks organiseren van een Pride weerzinwekkend goed weer.”
Pride Amsterdam 2017 vindt plaats van zaterdag 29 juli tot en met zondag 6 augustus. Het thema van het negen dagen durende festival dit jaar is: ‘This Is My Pride’. De vrijheid om te leven zoals je wilt en de ‘LHBTI-community’ staan centraal. “Dit jaar gaan we met het thema terug naar de kern van ons ontstaan”, stelt Spee. “We staan stil bij wat we wel en niet hebben bereikt, maar kijken ook vooruit naar de toekomst.”

Bron en meer informatie over de Gay Pride: Pride.Amsterdam (http://pride.amsterdam/)

 

Al geabonneerd op het maandelijkse eMagazine van GGZTotaal?
Klik hier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html) om je gratis in te schrijven.

gay pride gay pride