Ontmoetingssite voor mensen met een psychiatrische aandoening

De contact- en ontmoetingssite durfjijmetmij.nl (https://www.durfjijmetmij.nl) helpt mensen met een psychiatrische aandoening met het sluiten van nieuwe vriendenschappen, bij het zoeken naar een date, of relatie en maakt hen zo minder eenzaam. Cliënten hebben vaak behoefte aan echt contact met gelijkgestemden, maar in de behandeling wordt dat vaak niet geboden. Met deelname aan durfjijmetmij.nl geven zij meer ‘kleur’ aan hun leven.

Contact binnen een veilige omgeving

Parnassia is de initiatiefnemer voor de ontwikkeling van www.durfjijmetmij.nl.  Binnen de site zijn de profielen van de leden alleen zichtbaar en bereikbaar voor andere leden. Dit zorgt voor een veilige omgeving. Ondertussen hebben 23 ggz-instellingen zich bij de site aansloten en hebben ruim vier duizend leden van deze instellingen een profiel aangemaakt. Meer inschrijvingen vergroot de kans op succes voor de leden.

Samen iets ondernemen

Op de site kunnen leden zowel privé chatten als in een algemene chatbox met meerdere gebruikers tegelijk praten. Ze kunnen elkaar berichtjes sturen en met elkaar afspreken om samen iets te ondernemen. Op de site staat ook een uitkalender met activiteiten die organisaties voor leden organiseren.

Bron: GGZNederland (http://www.ggznederland.nl/actueel/innovatie-uitgelicht--mensen-met-psychiatrische-aandoening-leggen-nieuwe-contacten-via-durfjijmetmij-nl)

holiday_feet_rest holiday_feet_rest