Nieuwe website wijst zorgverleners de weg in e-mental health

Er is een groeiend aanbod van e-mental health toepassingen voor mensen met psychische klachten. De inzet van digitale ggz-zorg blijft echter achter bij de mogelijkheden. Een van de belangrijkste redenen voor professionals om niet te starten met e-health is het ontbreken van kennis en vaardigheden. Om deprofessional te ondersteunen bij het inzetten van e-mental health is op vandaag de website

digitalezorgkompas.nl gelanceerd.

De website biedt de mogelijkheid om het volledige e-mental health aanbod te vergelijken. Alle e-mental health aanbieders hebben hun medewerking aan het initiatief verleend. Aanbieders kunnen zelf de informatie op de website uitbreiden en actualiseren.

Daarnaast bevat de website vijf e-learning modules, waarin experts en zorgverleners kennis en ervaringen delen over de toepassing van digitale zorg. De website bevat vijf thema-afleveringen waarin een centrale rol is voor de ervaringen van zorgprofessionals met digitale zorg. Er is een aflevering gewijd aan de behoefte en ervaringen van de cliënt, aan het werken met e-mental health toepassingen en de implementatie ervan in de praktijk. Ook bevatten de modules een kennisquiz en naslagwerk.?

Hoe is Digitalezorgkompas.nl tot stand gekomen?

DigitaleZorgKompas is een project van Versterking Eerstelijn Zuid-Nederland (VEZN) en heeft als doel e-mental health op de kaart te zetten en meer toegankelijk te maken. Het project is uitgevoerd door De Zorgvernieuwer (projectleider), Glessner advies (penvoerder) en TelePsy (ontwikkeling website). De leerthema’s zijn tot stand gekomen in samenwerking met de Open Universiteit en verschillende deskundigen.

Bron: Persbericht

Meer informatie: www.digitalezorgkompas.nl (http://www.digitalezorgkompas.nl)

help_key_184453 help_key_184453