Veronique Esman nieuwe directeur GGZ Nederland

Het bestuur van GGZ Nederland heeft Veronique Esman benoemd tot nieuwe directeur van het verenigingsbureau. Esman (45) werkt sinds 1997 bij de Rijksoverheid en sinds 2007 bij het Ministerie van VWS, in verschillende directiefuncties en de afgelopen vijf jaar als directeur Curatieve Zorg en plaatsvervangend directeur generaal. In deze functie heeft ze de GGZ goed leren kennen en vanuit VWS heeft ze een belangrijke rol gespeeld bij de veranderingen en vernieuwing in de GGZ.

Veronique Esman: “Er ligt een belangrijke opgave om de agenda van de GGZ die in de afgelopen periode is ontwikkeld, verder vorm te geven. Ik doel dan onder andere op de agenda voor gepast gebruik en transparantie, maar zeker ook de positionering van de ggz in het sociale domein. De GGZ doet er echt toe. Ik ben enorm gemotiveerd om hieraan een bijdrage te leveren.”

Voorzitter Jacobine Geel: ”Wij verheugen ons met de komst van Veronique Esman op een nieuwe en dynamische fase in de geschiedenis van het bureau en de vereniging.”

Veronique Esman start op 9 januari.

Bron: GGZ Nederland (http://www.ggznederland.nl/actueel/veronique-esman-nieuwe-directeur-ggz-nederland)

Portretfoto Veronique_Esman Portretfoto Veronique_Esman