10 oktober, de Landelijke Dag Psychische Gezondheid

Sinds 1997 is 10 oktober de Landelijke Dag Psychische Gezondheid. Op deze dag wordt wereldwijd aandacht besteed aan psychische gezondheid. Ieder jaar staat een ander thema centraal.
Er rust nog steeds een taboe op psychische problemen. Goede voorlichting over psychische problemen en erover kunnen praten is van groot belang.

De Landelijke Dag Psychische Gezondheid wordt sinds 1997 gehouden en georganiseerd door het Fonds Psychische Gezondheid. Het Fonds wordt daarbij geadviseerd en ondersteund door een werkgroep. De werkgroep bestaat uit afgevaardigden van Stichting Korrelatie, Labyrint - In Perspectief, de Clientenbond in de GGZ en Stichting Pandora. Het Fonds Psychische Gezondheid zorgt voor de landelijke publieksvoorlichting (via media) en campagnematerialen en de (GGZ-)instellingen en andere (patiënten- en familie)organisaties in het land zorgen voor lokale en regionale activiteiten.

Landelijke Dag Psychische GezondheidMet de Landelijke Dag Psychische Gezondheid wil het Fonds psychische problematiek meer bekendheid geven onder het grote publiek; de kennis over psychische problemen vergroten en vooroordelen bestrijden; mensen stimuleren informatie te zoeken en ze de weg wijzen naar hulp.

Bron: GGZTotaal