Nieuw platform leert om makkelijker en beter prettige sociale interacties te hebben

Afgelopen week is het platform www.emotieanticipatie.nl (http://www.emotieanticipatie.nl) gelanceerd, een plek waar mensen makkkelijker leren om beter prettige relaties te hebben. Het platform wordt een verzamelplek van ervaringsverhalen, tips en trucs van mensen met en zonder autisme.

Op wat voor manieren je kunt leren om emoties van anderen te herkennen en hierop te anticiperen? Niet alleen leren mensen zo van elkaar, ook zet dit project de verzamelde kennis om in digitale trainingen, bijvoorbeeld in de vorm van een serious game en interactieve video’s en trainingen. Het project wil het makkelijker leerbaar maken prettigere sociale interacties te hebben.

Het project is september 2015 van start gegaan en ontwikkelt digitale trainingen op basis van beste voorbeelden en bestaande middelen (zoals games, films, online tools). Het ontwikkelen gebeurt in samenwerking met partijen die games en digitale hulpmiddelen ontwikkelen en uitbrengen. Dit gebeurt ook door het interactief maken van o.a. video’s en trainingen op dit gebied. De insteek is om dit vanuit een sterk betrokken community te doen.

Het platform staat open voor allerlei ervaringen: mensen met autisme worden uitgenodigd om te vertellen hoe ze zelf vaardigheden hebben aangeleerd. Naasten en behandelaren kunnen vertellen hoe zij hierin hebben geholpen. Op de website www.emotieanticipatie.nl kun je hier alles over lezen.

Ook je kennis delen? Meld je aan om jouw kennis te delen om zo anderen en jezelf te helpen.

Bron: persbericht

platform platform