"Jeugdbescherming heeft dringend behoefte aan landelijke privacyregeling"

Hoogleraar Jeugdbescherming Ido Weijers houdt op 1 juni zijn afscheidscollege. In dit college uit hij zijn zorgen over de condities waaronder de Raad voor de Kinderbescherming haar werk moet doen. Hij plaatst kanttekeningen bij de implicaties van de transitie van de Jeugdzorg naar de gemeenten en de gevolgen daarvan voor de Kinderbescherming. Weijers is met name kritisch over het gebrek aan kennis en respect voor de privacy van ouders en kinderen bij gemeenten.

Geen experimenteerzin

Volgens Weijers mag de omgang met de privacy niet aan de experimenteerzin van de gemeenten worden overgelaten: ”Er is dringend behoefte aan een omvattende, heldere, landelijke privacyregeling in overeenstemming met geldende landelijke en internationale regelgeving.”

Over Ido Weijers
Prof. dr. Ido Weijers is sinds 1996 verbonden aan de opleiding Pedagogiek van de Universiteit Utrecht. Daarnaast bekleedde hij sinds 2004 de bijzondere leerstoel Jeugdrechtspleging. Sinds 1 juli 2011 bekleedde hij de bijzondere, interdisciplinaire leerstoel Jeugdbescherming, ingesteld vanwege de Raad voor de Kinderbescherming en gevestigd aan de faculteit Sociale Wetenschappen (Pedagogiek) en de Faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie (Willem Pompe Instituut) van de Universiteit Utrecht.

Praktische informatie

Datum afscheidscollege: woensdag 1 juni 2016, 16.15 uur. Locatie: Aula van het Academiegebouw, Universiteit Utrecht, Domplein 29. Gratis toegankelijk, aanmelden is niet nodig.

Bron: Universiteit Utrecht (http://pers.uu.nl/jeugdbescherming-heeft-dringend-behoefte-aan-landelijke-privacyregeling/)

weijers weijers