Pro Persona wil tientallen secretaresses ontslaan

De raad van bestuur van Pro Persona wil enkele tientallen afdelingssecretaresses ontslaan. Door een andere manier van werken zijn er volgens de instelling voor geestelijke gezondheidszorg minder administratieve medewerkers nodig. Dat schrijft De Gelderlander.

Het moet er toe leiden dat cliënten sneller een intakegesprek hebben, namelijk binnen maximaal 2 weken. Nu moet een cliënt vaak langer wachten. De raad van bestuur van Pro Persona wil het aantal fte’s onder de zorgsecretaresses terugbrengen van 130 (naar schatting 200 personen) naar 85. Dat blijkt uit een interne mededeling aan het personeel van de instelling met locaties in plaatsen als Arnhem, Wolfheze, Tiel, Veenendaal en Nijmegen, aldus de Gelderlander.

1 plek
Het doel van dit ’voorgenomen besluit herinrichting zorgadministratieproces’ moet de cliëntadministratie verbeteren. Een van de grootste veranderingen is dat cliënten zich straks op een centrale plek aanmelden. Het is volgens een medewerkster ook de bedoeling dat straks alle afdelingssecretaresses op 1 plek komen te werken.

Adviesaanvraag
Het voorgenomen besluit van de raad van bestuur ligt als adviesaanvraag bij de Ondernemersraad van Pro Persona. De betrokken medewerkers zijn op 21 maart geïnformeerd.

Bron: De Gelderlander (http://www.gelderlander.nl/regio/arnhem-e-o/arnhem/pro-persona-wil-tientallen-secretaresses-ontslaan-1.5871092)