'Problemen Leo Kannerhuis ontstonden pas na vertrek topman'

De financiële problemen van het dr. Leo Kannerhuis, een landelijke instelling voor autisme in Doorwerth, zijn pas na het vertrek van directeur Egbert Reijnen ontstaan. Dat laat de huidige directie desgevraagd schriftelijk aan De Gelderlander weten.

Het Kannerhuis leed in 2014 1,3 miljoen euro verlies. In datzelfde jaar vertrok Reijnen. Hij kreeg een vertrekpremie van bijna 2 ton mee. Dat is voor hem ongeveer een jaarsalaris.

Afspraak
Reijnen werkte ruim 35 jaar bij het Kannerhuis dat tijdens zijn vertrek het 40-jarig bestaan vierde. Sinds 2000 was hij directeur. In 2010 heeft hij aangegeven te willen vertrekken, ruim voor de pensioengerechtigde leeftijd. Reijnen wilde op sabbatical. Omdat daar geen mogelijkheid voor was, heeft Reijnen in 2010 met de toenmalige Raad van Toezicht afgesproken dat hij in augustus 2014 zou vertrekken en een premie van bijna 2 ton zou krijgen. Van de Wet Normering Topinkomens (WNT) was toen nog geen sprake. Die geldt pas sinds 2013.

Verantwoordelijk
Vanaf 1 januari 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor de jeugdzorg en dat had in 2014 al gevolgen voor de financiering. Het Kannerhuis laat weten dat het ’vooruitlopend op definitieve afspraken zijn lopende behandelingen heeft gecontinueerd en dus ook de kosten die daar mee gemoeid zijn, heeft gemaakt.’ Tot op heden wordt nog discussie gevoerd over de vergoeding van die kosten. Wel met gevolg dat het Kannerhuis moest reorganiseren en vijftig fulltime banen zijn geschrapt.

Bron: De Gelderlander (http://www.gelderlander.nl/regio/arnhem-e-o/renkum/problemen-kannerhuis-pas-na-vertrek-topman-1.5839328)