'Geen relatie tussen gebruik cannabis en depressies'

Onderzoekers hebben geen link gevonden tussen het gebruik van cannabis en het ontwikkelen van angst en depressies. De drug zorgt wel voor een toenemende kans op het ontwikkelen van andere verslavingen.

Wetenschappers van de Columbia University in New York onderzochten 35.000 Amerikanen, schrijft The Telegraph. (http://www.telegraph.co.uk/news/health/news/12162534/Cannabis-does-not-cause-anxiety-and-depression-study-finds.html) 

In een periode van drie jaar werd gekeken naar het gebruik van marihuana onder de respondenten en de mogelijke link met de ontwikkeling van geestelijke problemen. De studie werd gepubliceerd in het wetenschappelijke blad JAMA Psychiatry.

Er werd geen connectie gevonden tussen de ontwikkeling van angst en depressie. Uit het onderzoek kwam wel naar voren dat respondenten die cannabis gebruikten sneller afhankelijk zijn van andere middelen, zoals alcohol en roken. 

Gebruikers van de drug hadden drie keer meer kans om problemen met alcohol te ontwikkelen, ook ontstond twee keer zo vaak een rookverslaving.

Cannabis wordt steeds vaker gebruikt in de Verenigde Staten, doordat meer staten de drug legaliseren. In Nederland geldt er een gedoogbeleid voor het gebruik van cannabis.

Bron: nu.nl (http://www.nu.nl/lifestyle/4217018/onderzoekers-vinden-geen-relatie-tussen-gebruik-cannabis-en-depressies.html)