Actieplatform Herstel voor iedereen opgericht

30% meer herstel in 3 jaar voor mensen met ernstige psychische aandoeningen is het motto van van een nieuw actieplatform dat vorige week is opgericht. Het is niet alleen het motto, de leden van het platform ’Herstel voor iedereen’ vinden dat ze er over 3 jaar ook op mogen worden afgerekend. Op het platform wisselen bestuurders in de GGZ actieplannen en ideeën uit. De leden van het platform adviseren elkaar, trekken samen op om gemeenschappelijke knelpunten op te lossen, ontwikkelen een monitor en spreken elkaar aan op de gerealiseerde resultaten.

Enthousiast over de vernieuwingsdrang in de GGZ, maar ongeduldig over de praktische resultaten staken Ariëtte van Reekum, Elsbeth de Ruijter, Frits Bovenberg, Kees Lemke, Marijke van Putten, Niels Mulder en Philippe Delespaul de koppen bij elkaar. Allen nauw betrokken bij de GGZ grepen zij in december 2015 het initiatief en startten besprekingen over een actieplatform voor bestuurders in de GGZ.

De afgelopen tijd is al veel gesproken over het verbeteren van de positie van mensen die als gevolg van een ernstige psychische aandoening in een achterstandssituatie verzeild zijn geraakt, vaak ook maatschappelijk en financieel. Ondertussen lijkt de achterstand die deze mensen ervaren weinig verbeterd. Het is tijd om ideeën om te zetten in concrete actieplannen die de komende tijd tot een flinke verbetering moeten gaan zorgen.

Het actieplatform Herstel voor iedereen! is  een inspirerende werkplaats voor bestuurders in de GGZ. Patiënten en wetenschappers spelen een cruciale rol bij het actieplatform. Zij geven feedback en adviseren over ingediende actieplannen. Daarnaast spelen zij een belangrijkje rol in de monitoring van de resultaten.

Die resultaten van het platform zijn voor iedereen te volgen op de website van het platform www.herstelvooriedereen.nl .

Bron: Herstel voor iedereen! (http://www.herstelvooriedereen.nl)