Jan Mokkenstorm ontvangt prijs voor bijzondere verdiensten van Ivonne van de Ven Stichting

Arnhem, 18 januari 2016. Daags na BLUE MONDAY – de meest depressieve dag van het jaar - reikt de Ivonne van de Ven Stichting zijn ‘prijs voor bijzondere verdiensten´  uit aan Jan Mokkenstorm, psychiater bij GGZ InGeest en directeur van 113Online, online platform voor suïcidepreventie. Deze prijs is een waardering voor een buitengewone prestatie. De uitreiking vindt plaats tijdens de Bestuurlijke Themamiddag ’Samen een vuist maken redt levens’ in de Raadszaal van de gemeente Beverwijk op 26 januari tussen 14:00 en 15:00 uur.   

De prijs voor bijzondere verdiensten
De Ivonne van de Ven Stichting reikt periodiek een prijs uit aan een persoon of groep die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan het onderzoek naar suïcide, aan de daadwerkelijke suïcidepreventie of hulp aan naasten en nabestaanden. Met de prijs wil de Stichting tevens bevorderen dat er meer aandacht komt voor suïcidepreventie. De prijs voor bijzondere verdiensten werd één keer eerder uitgereikt en wel aan prof. dr. Ad Kerkhof (Vrije Universiteit).

Onvermoeibare inzet om suïcidepreventie breed in de maatschappij te agenderen
Jan Mokkenstorm is een vernieuwer op het gebied van suïcidepreventie. Hij heeft als één van de founding fathers van 113Online concreet uitwerking gegeven aan zijn visie. Met zijn netwerk bouwt hij aan een originele en vernieuwende inzet van e-mental health voor suïcidale mensen. Ook bij de Nederlandse introductie van het Amerikaanse concept ‘Zero suïcide’ voor de zorg heeft Jan Mokkenstorm een voortrekkersrol. In de media speelt hij zeer alert en adequaat in op actuele ontwikkelingen, zoals bijvoorbeeld na het overlijden van Joost Zwagerman.

Jan Mokkenstorm: visionair en missionaris
‘In het bredere maatschappelijke debat over suïcidaliteit manifesteert Mokkenstorm zich als visionair en missionaris. Hij weet mensen op allerlei niveaus enthousiast te maken om een bijdrage te leveren, van de vrijwilligers van 113Online tot de Minister van VWS. De manier waarop hij dat doet is ontwapend en onderstreept op vanzelfsprekende wijze nut, noodzaak en haalbaarheid van betere suïcidepreventie. Hij biedt perspectief waar eerdere patstellingen suïcidaliteit als een uitzichtloos en onoplosbaar probleem leken te definiëren’, aldus het bestuur van de Ivonne van de Ven Stichting die volmondig besloot de prijs aan Mokkenstorm uit te reiken.

Bron: Persbericht Ivonne van de Ven Stichting