UMC Utrecht Hersencentrum opent vernieuwde Poli Psychose

Vandaag opent het UMC Utrecht Hersencentrum de vernieuwde Poli Psychose. Voortaan is er één ingang waar alle patiënten terecht kunnen voor diagnostiek of behandeling op het gebied van psychose. De poli kenmerkt zich door snelle toegang, kortdurende behandelingen en onomstreden expertise, zoals op het gebied van medicatie.    

“De poli psychose vormt het knooppunt van zorglijnen en behandelprogramma’s. Intensieve uitwisseling van expertise staat centraal”, stelt psychiater Metten Somers.  “En door het samenvoegen van de afdelingen voor kinder-, jeugd- en volwassenpsychiatrie kunnen we patiënten door de gehele levensloop de nodige zorg bieden. “

Werkwijze en uitbreiding

In de aanloopperiode heeft de vernieuwde werkwijze er onder meer toe geleid dat er geen wachtlijst is. Dit mede door het speciale Advies- & Aanmeldteam waar alle verwijzers terecht kunnen.

Begin 2016 wordt het behandelpalet uitgebreid. “We starten dan met een kortdurende intensieve behandeling van 12 weken. Deze behandeling bestaat uit een gestructureerd vast programma, aangevuld met onderdelen die bij de betreffende patiënt passen. Zo ontstaat een individuele behandeling, gericht op stabiliteit en perspectief”, licht Metten Somers toe.

Het Hersencentrum zegt ”uiteraard  we nauw samen te werkenmet de patiënt, zijn naasten en met de verwijzer. Samen beslissen staat voorop. Met elkaar richten we het meest geschikte behandelprogramma in.”

Bron: UMC Utrecht (http://www.umcutrecht.nl/nl/Ziekenhuis/Afdelingen/Hersencentrum/Actueel/Nieuws-2015/UMC-Utrecht-Hersencentrum-opent-vernieuwde-Poli-Ps)