De podcasts

Door: Judith de Roos

Tips over fijne, interessante of misschien wel schurende podcasts in de wereld van de GGZ

 

Deze week: Centrum voor Seksueel Geweld (CSG-)Podcast (https://open.spotify.com/show/4vdBnvln2bNMZrTF1ItCnp)

Ook het Centrum voor Seksueel Geweld heeft een eigen podcastserie. In de serie wordt klinisch psycholoog Iva Bicanic bevraagt op verschillende aspecten rondom seksueel geweld. Bicanic is directeur van het centrum, De uitzendingen hebben een eigen thema wat verder uitgediept wordt.

Zo ging de eerste aflevering over seksueel geweld bij jongens en mannen, wat nog steeds een onderbelicht thema blijkt. De tweede aflevering gaat over de plegers van seksueel geweld, Bicanic legt uit wie dit zijn en belicht waarom zij doen wat ze doen. Ook het belang van de juiste hulp aan deze plegers komt aan bod.

 Iedere uitzending zorgt voor zowel praktische informatie alsmede inhoudelijke informatie. Hoewel het een naar onderwerp is weet Bicanic er gepassioneerd over te praten en is ze duidelijk in wat ze te vertellen heeft. Een enkele keer neigt het zelfs naar enthousiasme, waarna interviewer Matthijs Holtrop de boel weer vakkundig stuurt. De uitzendingen duren zo’n 25 minuten en hebben een prettige opbouw. Interessant voor iedereen die meer over dit thema of het Centrum voor Seksueel Geweld wil weten.

Hier luister je uitzending 2 terug over de plegers van seksueel geweld. (https://open.spotify.com/episode/78uYHt5khCPDOIS0nJhcdT)

Lees ook andere getipte podcasts! (https://www.ggztotaal.nl/nw-29166-7-4365961/nieuws/de_podcasts.html?page=0)

-----------------------------------------------------------------------------------------

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou! GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.

Abonneren kan direct via het inschrijfformulier, opgeven van je mailadres is voldoende. Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines.

podcast podcast