De Podcasts

Door: Judith de Roos

Tips over fijne, interessante of misschien wel schurende podcasts in de wereld van de GGZ
 

Deze week: De kinderpsycholoog Podcast (https://open.spotify.com/show/0iTVo3D5y7xgcbll57eMds)

Maar liefst 199 podcasts heeft kinderpsycholoog Sander Kooijman al online staan. Hij richt zich met zijn uitzendingen tot ouders van kinderen in de basisschool-leeftijd. Kooijman, die een kinderpraktijk heeft en daarnaast zelf ouder en pleegouder is, pakt in iedere aflevering een concrete vraag of probleem aan. Hij vertelt over situaties die hij allemaal meemaakt. De onderwerpen zijn afwisselend; Bijvoorbeeld een uitzending over kerstkransjes in de boom hangen om zelfbeheersing te trainen. Of hoe help ik mijn kind dat wordt gepest? Hoe ga je om met rivaliteit tussen broers? Wat gebeurt er als je kind niet praat over gevoelens? Hoe versterk ik zelfvertrouwen bij kinderen? Hoe help je een overprikkeld kind met boosheid? In uitzendingen van rond de 20 minuten praat Kooijman door het onderwerp heen. Voor een monoloog is dit lang genoeg. Hij geeft tips en deelt zijn inzichten. De kleine verwijzing naar een bepaald programma waar je je voor kunt abonneren of een facebookgroep waar je bij kan, nemen we voor lief. Hij is uiterst uitnodigend om contact te zoeken mocht je inhoudelijke vragen hebben of een thema behandeld willen zien. Leuk en zeker herkenbaar voor iedereen die omgaat met kinderen van 4-12

Hier uitzending 190; 10 tips voor meer verbinding voor kinderen. (https://open.spotify.com/episode/7wCgq4lHhVfGeHYCt0jU1O)

 

Lees ook andere getipte podcasts! (https://www.ggztotaal.nl/nw-29166-7-4365961/nieuws/de_podcasts.html?page=0)

-----------------------------------------------------------------------------------------

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou! GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.

Abonneren kan direct via het inschrijfformulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), opgeven van je mailadres is voldoende. Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html).

 

podcast podcast