De Nederlandse ggz tekent IZA Uitvoeringsakkoord Gegevensuitwisseling

De Nederlandse ggz heeft deze week samen met de andere IZA-partijen en minister Conny Helder van VWS het IZA Uitvoeringsakkoord Gegevensuitwisseling getekend. Het akkoord moet er voor gaan zorgen dat patiëntgegevens optimaal beschikbaar, bereikbaar en herbruikbaar worden. Dat moet onder andere gebeuren door eenheid van taal, generieke functies en een landelijk dekkend netwerk te implementeren.

Dat meldt het ministerie op haar website (https://www.gegevensuitwisselingindezorg.nl/actueel/nieuws/2024/01/22/iza-uitvoeringsakkoord-gegevensuitwisseling-ondertekend). Het IZA Uitvoeringsakkoord Gegevensuitwisseling (https://www.gegevensuitwisselingindezorg.nl/publicaties/publicaties/2024/01/23/iza-uitvoeringsakkoord) moet voorkomen dat afwijkende keuzes worden gemaakt die landelijke gegevensuitwisseling moeilijker maken of vertragen. En het voorkomt desinvesteringen, zo betogen de IZA-partijen. De uitvoerders van het akkoord stellen binnen drie tot zes maanden een planning op voor dec realisatie van de doelstellingen, maar voor de techniek blijven zij afhankelijk van ICT-leveranciers. Die worden dus betrokken in de uitwerking.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou! GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.

Abonneren kan direct via het inschrijfformulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), opgeven van je mailadres is voldoende. Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html).

ondertekening_iza_klein ondertekening_iza_klein