De Podcasts

Door: Judith de Roos

Tips over fijne, interessante of misschien wel schurende podcasts in de wereld van de GGZ

 

Deze week: ’Generatie Veerkracht (https://open.spotify.com/show/1NMvBpWZtYms1kql8VzcSv)’

In de podcastserie ‘Generatie Veerkracht’ gaat psycholoog Mahlet Mesfin met verschillende zorgprofessionals werkzaam bij iHUB in gesprek over facetten binnen de jeugd- en gezinshulpverlening.  iHub biedt jeugdzorg, speciaal onderwijs en jeugd-GGZ.

In de gesprekken wordt een mooi inkijkje gegeven over de manier van werken van de therapeuten. Ze vertellen uitgebreid over hun werk met zowel jongeren als ouders.

Bij de organisaties die bij iHUB horen,  hechten ze veel belang aan behandeling van het hele systeem. Kinderen komen daar nooit alleen in behandeling, maar altijd met ouders. Ook is er aandacht voor intergenerationeel trauma en de impact die de levensloop van ouders, op de kinderen heeft. Er staan nu 3 afleveringen online en opvallend is vooral de gepassioneerde manier waarop de professionals praten over hun werk en de cliënten die ze in hun werk tegenkomen. Je hoort de gedrevenheid. De bijzondere relatie die er ontstaat tijdens de therapie is ook onderwerp van gesprek. De podcasts duren een klein half uurtje en zijn echt de moeite waard om te beluisteren!

De uitzending van 8 november waarbij 2 ouder-kind therapeuten vertellen over intergenerationeel trauma. (https://open.spotify.com/episode/0NZ7ZV8SnizYrrhIO5jsgO)

 

Lees ook andere getipte podcasts! (https://www.ggztotaal.nl/tp-29166-2/podcast)

-----------------------------------------------------------------------------------------

Vind je dit interessant? Misschien is een abonnement op de gratis nieuwsbrief dan iets voor jou! GGZ Totaal verschijnt tweemaal per maand en behandelt onderwerpen over alles wat met de ggz te maken heeft, onafhankelijk en niet vooringenomen.

Abonneren kan direct via het inschrijfformulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), opgeven van je mailadres is voldoende. Of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html).

podcast podcast