Hoogbegaafdheid in Onderwijs en Zorg

(Adv.)

Tweedaagse cursus op 20 mei en 10 juni

 

Leer de verschillende verschijningsvormen van hoogbegaafdheid te signaleren en hoogbegaafdheid bij kinderen en volwassenen te herkennen.

Inzicht in hoogbegaafdheid

Kinderen, adolescenten en volwassenen die hoogbegaafd zijn ervaren regelmatig problemen op school, werk of in de omgang met anderen. Zo is het onderwijsaanbod nog te vaak onvoldoende aangepast aan de behoeften van de hoogbegaafde leerling. Dit leidt vaak tot problemen zoals verveling, onderprestatie, onaangepast gedrag of zelfs depressiviteit. Deze cursus leert jou de uiteenlopende manifestaties van hoogbegaafdheid en het herkennen ervan.

Wat levert het je op?

Na deze tweedaagse cursus heb je geleerd om:
* de verschillende verschijningsvormen van hoogbegaafdheid te signaleren en
* hoogbegaafdheid bij kinderen en volwassenen te herkennen.

Jouw docent

De cursus wordt begeleid door drs. Mariska Poelman Mariska. Mariska is als Orthopedagoog / GZ-psycholoog werkzaam bij het Centrum voor BegaafdheidsOnderzoek (CBO Talent Development). Ze is coördinator van het CBO Groepscreening en werkzaam in de adviespraktijk als diagnosticus en therapeut (positieve Cognitieve Gedragstraining) voor kinderen, jongeren en volwassenen.

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor (school)psychologen en orthopedagogen die in hun dagelijkse werk te maken hebben met kinderen of (jong)volwassenen die door hun mogelijke hoogbegaafdheid tegen problemen aanlopen. Deze cursus is ook toegankelijk voor geïnteresseerde docenten en onderwijsprofessionals.

Accreditatie

NIP K&J / NOV OG:
* herregistratie (12 punten)
* opleiding behandeling (2 punten)
* diagnostiek (2 punten)
* overige taken (2 punten).

 

Meer informatie en aanmelden

Kijk voor meer informatie op www.rcsw.nl/hoogbegaafdheid (http://www.rcsw.nl/hoogbegaafdheid)

adv Sanne adv Sanne