Grootschalig Europees onderzoek naar herstel bij drugsverslaving gaat binnenkort van start

In januari 2018 start een grootschalig Europees onderzoek naar mensen in herstel van een drugsverslaving (Recovery Pathways). Onderzoekers van Tilburg University, de Universiteit Gent, de Hogeschool Gent, het Nederlands wetenschappelijk instituut IVO en de Britse Sheffield Hallam University zullen werken aan een beter begrip van het herstelproces van mensen met een verslaving. Het is voor het eerst dat er op zo’n grote schaal onderzoek wordt gedaan naar herstel bij drugsverslaving.

Prof. Dike van de Mheen, hoofdonderzoeker van de Universiteit Tilburg en voorzitter Tranzo, benadrukt hoe belangrijk het is om succesvolle ervaringen van mensen die hun verslaving overwonnen te onderzoeken: “We willen een duidelijker beeld krijgen van de mensen in herstel van een drugsverslaving en op de wijze waarmee zij dit herstel volhouden. Het onderzoeken en erkennen van herstel kan hoop bieden aan mensen met een verslaving en draagt bij aan het verminderen van het stigma dat op verslaving rust.”

Bron: Universiteit Tilburg (http://www.tilburguniversity.edu/nl/show/news-eu-onderzoek-herstel-drugsverslaving-recpath-verslaving-tranzo.htm)

 

Vond je dit interessant? Misschien is een abonnement op het gratis maandelijkse e-magazine dan iets voor jou! Abonneren kan direct via het inschrijffomulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html)

verslavingszorg 3 verslavingszorg 3