GGZ Momentum ziet af van vestiging kliniek na protesten uit de buurt

Zorginstelling GGZ Momentum ziet af van zijn plan om in Moergestel neer te strijken. Het protest van omwonenden die overlast van verslaafden vrezen is te heftig, verklaart bestuurder Johan Linssen in het Brabants Dagblad: ”We hebben diverse vestigingen in het land, maar zo emotioneel hebben we het nog nooit meegemaakt.”

Linssen heeft woensdagmiddag zijn besluit meegedeeld aan Gerard en Heleen van Hoek. Het echtpaar, dat al op leeftijd is, wil na twaalf jaar aan de Oirschotseweg stoppen met hun Bed & Breakfast. Het plan was om het terrein te verhuren aan GGZ Momentum.

”Dit tast ons rechtsgevoel enorm aan”, reageert Heleen van Hoek. ”Dat twee mensen dit voor elkaar kunnen krijgen: verschrikkelijk. Maar wij hebben meer ijzers in het vuur. En ik sluit niet uit dat ze van een andere bestemming veel meer last zullen krijgen.”

Een van de twee aanvoerders van het verzet vanuit de buurt is overbuurman Arno Tiebosch, die twee spandoeken voor zijn paardenweitje weg kan halen. ,,Dit is goed nieuws”, is de reactie van Tiebosch. ”Ik durf te zeggen dat 95 procent van de omwonenden dit plan niet zag zitten. Ik gun Gerard en Heleen het allerbeste, maar verslavingszorg past hier niet.”

Linssen wil nog kwijt dat van ’verslavingszorg’ laat staan een ’afkickkliniek’ nooit sprake is geweest. ”Het ging om psychotherapeutische behandeling en om een opleidingsplek. Maar wij moeten verder. Dit zou veel te lang zijn gaan duren. En we wilden dit Gerard en Heleen ook niet langer aandoen.” 

Bron: Tom Tacken / Brabants Dagblad (https://www.bd.nl/oisterwijk/protest-uit-buurt-loont-ggz-momentum-ziet-af-van-vestiging-in-moergestel~a534818c/)

 

Vond je dit interessant? Misschien is een abonnement op het gratis maandelijkse e-magazine dan iets voor jou! Abonneren kan direct via het inschrijffomulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html)

housing first housing first