Regio Alkmaar komt tot een tijdelijke oplossing in tarievenkwestie jeugdhulp

Jeugdhulpaanbieders en de gemeenten in de regio Alkmaar zijn gezamenlijk gekomen tot een tijdelijke oplossing in de tarievenkwestie, die door zes instellingen voor de voorzieningenrechter is gebracht. Voor alle partijen staat voorop dat ook na 1 januari 2018 goede jeugdhulp beschikbaar is en ouders en kinderen bij hun vertrouwde hulpverlener terecht kunnen. Dat meldt de netwerkorganisatie regio Alkmaar.

In oktober trokken zes jeugdzorgaanbieders in de regio aan de bel over de tariefsverlaging die de netwerkorganisatie wilde doorvoeren. Volgens hen vormt die een bedreiging voor de continuïteit van de specialistische jeugdzorg die zij bieden. Omdat de gemeenten die deel uitmaken van de netwerkorganisatie niet wilden overleggen over het tarief, spanden de zorgorganisaties een kort geding aan. Begin november oordeelde de rechter dat de regio Alkmaar met de aanbieders moet overleggen over redelijke tarieven.

In afwachting van de resultaten van een breed tarievenonderzoek, is er een overbruggingsregeling voor 2018 afgesproken. Deze regeling geldt niet alleen voor de zes jeugdhulpaanbieders, maar voor alle gecontracteerde aanbieders in de ambulante jeugdhulp. Ook deze aanbieders zullen betrokken worden bij het tarievenonderzoek dat tot in het eerste kwartaal van 2018 zal doorlopen.

Eind maart 2018 worden de resultaten verwacht. Door de gezamenlijke focus op een oplossing is het vertrouwen groot dat er passende tarieven vastgesteld kunnen worden.

Jan Mesu – woordvoerder namens de regio Alkmaar – en Vincent Schouten – bestuurder van Triversum – spreken gezamenlijk hun vertrouwen uit: “Geen kind tussen wal en schip; dat is steeds ons gezamenlijke doel en daar spannen wij ons gezamenlijk voor in. Kinderen en gezinnen moeten altijd kunnen rekenen op goede hulp.”

Bron: Netwerkorganisatie Regio Alkmaar (https://hulpinregioalkmaar.nl/persbericht-regio-alkmaar-en-jeugdhulpaanbieders-staan-samen-garant-voor-goede-jeugdhulp/)

 

Vond je dit interessant? Misschien is een abonnement op het gratis maandelijkse e-magazine dan iets voor jou! Abonneren kan direct via het inschrijffomulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html)

jeugdzorg 8 jeugdzorg 8