Inwoners Gooi en Vechtstreek met psychische aandoening krijgen betere begeleiding bij vinden van werk

Inwoners van de regio Gooi en Vechtstreek met een psychische aandoening kunnen binnenkort betere begeleiding krijgen bij het vinden van een baan. Gisteren ondertekenden het UWV, de GGZ en gemeentelijke uitvoeringsdiensten een bestuursovereenkomst die de kans op werk zou moeten verbeteren. Dat schrijft de Gooi- en Eemlander.

Met een psychische aandoening wordt bijvoorbeeld een psychose of schizofrenie bedoeld. Een burn-out, waar veel mensen last van hebben, behoort niet tot deze categorie.

Achter de schermen zal er vanaf 1 januari nauwer door de deelnemende instanties worden samengewerkt, maar het is natuurlijk de bedoeling dat inwoners met een psychische aandoening daar uiteindelijk baat bij hebben. In verband met de ondertekening wordt een onderzoek gepresenteerd van de Erasmus Universiteit waaruit naar voren komt dat mensen met psychische problemen opbloeien als zij gewoon, net als alle andere mensen, een baan hebben.

Concreet betekent de nieuwe aanpak dat de psychiaters van de GGZ en medewerkers van het UWV voor individuele werkzoekenden een ’baan op maat’ gaan zoeken. De betrokkenen worden dus niet als groep behandeld. Verder is het opvallend dat het samenwerkingsteam ook twee inwoners met een psychiatrische achtergrond zal tellen. Door ervaringsdeskundigen in te zetten hoopt het team tot betere resultaten te komen.

Betrokkenen hoeven niet zelf contact op te nemen met hun psychiater of UWV-consulent. Na de ondertekening van het convenant worden zij op de hoogte gesteld.

Bron: Casper van den Broek / De Gooi- en Eemlander (https://www.gooieneemlander.nl/gooi-vechtstreek/psychiatrische-patient-krijgt-hulp-bij-zoeken-naar-werk)

 

Vond je dit interessant? Misschien is een abonnement op het gratis maandelijkse e-magazine dan iets voor jou! Abonneren kan direct via het inschrijffomulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html)

Stigma GGZ Stigma GGZ