GGZ Noord-Holland-Noord en Triversum onderzoeken mogelijkheid tot fusie

Centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie Triversum en GGZ Noord-Holland-Noord hebben de afgelopen maanden gesproken over de gezamenlijke ambities met betrekking tot kinder- en jeugd psychiatrie in Noord-Holland. Deze gesprekken hebben geleid tot een verkenning van verregaande samenwerking. Dat schrijven beide organisaties op hun website.

Eén logische keten

De overeenkomsten in ambities en visie op goede specialistische geestelijke gezondheidszorg zijn groot. Beide partijen zijn van mening dat de GGZ van jong tot oud goed georganiseerd moet worden in één logische keten. De beoogde samenwerking voorziet hierin.

Intentieovereenkomst

De verkennende gesprekken hebben geleid tot een intentieovereenkomst. Er is afgesproken om verregaande samenwerking, mogelijk fusie, tussen beide partijen nader te onderzoeken op meerwaarde.

Triversum

Triversum biedt psychiatrische zorg aan kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar, in sommige gevallen tot 23 jaar. Tevens biedt de organisatie logeermogelijkheden voor kinderen en jongeren met langdurige psychiatrische problemen. De organisatie beheert een centrum voor kinderen jeugdpsychiatrie in Noord Holland. Eind 2016 waren bij Triversum 2651 cliënten in behandeling, er werkten toen 377 mensen, verdeeld over 265 FTE.

GGZ Noord Holland Noord

GGZ-NHN is een grote GGZ-instelling in de kop van Noord Holland en beschikt over zowel intra- als extramurale voorzieningen. Er zijn ongeveer 10.000 mensen in behandeling, waarvoor 1200 zorgprofessionals in dienst zijn.

Bron: Triversum (https://www.triversum.nl/) / GGZ-NHN (https://www.ggz-nhn.nl/)

organisatie GGZ organisatie GGZ