Gouden Randjes voor ‘meest gewaardeerde’ Keurmerkdragers in Basis-GGZ

De stichting Kwaliteit in Basis-GGZ (KIBG) heeft 16 instellingen een ’Gouden Randje’ uitgereikt. Deze praktijken en instellingen spannen zich volgens de stichting bovengemiddeld in om cliëntervaringen te verzamelen en te benutten ter verbetering van het zorgproces. Bovendien worden deze Keurmerkdragers door cliënten bovengemiddeld positief beoordeeld.

In totaal hebben 16 Keurmerkdragers een Gouden Randje ontvangen van de stichting. Dit zijn (in willekeurige volgorde): MoleMann Mental Health, Kolibrie Healthcare, Peptalk Praktijk voor psychologie en coaching, De Hoofdlijn, Forta Groep, PEP Psychologen, Basis GGZ Lentis, 4mb, PHHaastrecht, Centiv, HSK Groep, Damering Psychologen, Helen Dowling Instituut, Eleos, Vitaalpunt en Praktijk Hulp bij Hersenletsel.

Deze Keurmerkdragers ontvingen (of ontvangen later in november) een plaquette, een beeldmerk van deze eervolle vermelding en positieve publiciteit. De extra erkenning bij het Keurmerk Basis GGZ geldt gedurende de periode 2017 / 2018.

Extra erkenning

Het Gouden Randje vormt een extra erkenning voor de inspanningen om cliëntervaringen te verzamelen en te benutten, en hier transparant over te zijn. Daarnaast is het een aanmoediging voor deze en andere GBGGZ-aanbieders om energie te (blijven) steken in het meten van cliëntervaringen.

Meest gewaardeerd’: kwantiteit en kwaliteit

Voor het toekennen van het Gouden Randje is gekeken naar het aantal waarderingen op Zorgkaart Nederland in 2016 & 2017, gerelateerd aan het aantal behandelde cliënten in de GBGGZ. Van de 50% Keurmerkdragers met (relatief) de meeste waarderingen, zijn vervolgens die aanbieders geselecteerd waarbij meer dan 75% van de waarderende cliënten aangeeft de aanbieder aan te bevelen en/of waarvan het gemiddelde waarderingscijfer hoger is dan een 8.

Van de resterende Keurmerkdragers zijn tot slot waarderingen en cliëntervaringen van verschillende bronnen kwalitatief geanalyseerd. Er is gebruik gemaakt van meerdere informatiebronnen: Zorgkaart Nederland, de ingediende zelfevaluatie 2017, de openbare (CQ) gegevens op Zorginzicht (Zorginstituut Nederland) en de website van de aanbieder zelf.

Bron: Stichting KIBG (http://kibg.nl/2017/11/gouden-randjes-voor-meest-gewaardeerde-keurmerkdragers/)

 

Vond je dit interessant? Misschien is een abonnement op het gratis maandelijkse e-magazine dan iets voor jou! Abonneren kan direct via het inschrijffomulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html)

gouden randje gouden randje