Rechter wil dat Tilburg beter betaalt voor specialistische jeugdzorg

Tilburg en de andere gemeenten in het Hart van Brabant moeten betere tarieven betalen voor specialistische jeugdzorg. Centrumgemeente Tilburg heeft het kort geding daarover van GGz Breburg verloren. Dat schrijft het Brabants Dagblad.

Volgens GGz Breburg lagen de tarieven die Tilburg in de aanbesteding hanteerde zo’n 20 procent onder de kostprijs. Breda en Bergen op Zoom betalen wel een redelijke prijs, zo voerde de instelling aan bij de rechtbank in Breda. Het gaat in de Tilburgse regio om een scala aan zorg voor een slordige 700 kinderen en jongeren. 

De door Tilburg voorgeschreven tarieven zijn volgens GGz Breburg te laag zijn om de zorg rendabel te kunnen aanbieden. Ze zou hierop volgend jaar dan 280.000 euro verlies lijden. Tilburg stelde zich op het standpunt dat de instelling de zorg zo moet organiseren dat dat wel mogelijk is. De gemeente miskent daarmee volgens de rechtbank de bijzondere positie die GGz Breburg inneemt onder de inschrijvers.  

Verrassing

De gemeente Tilburg wordt verplicht om binnen een maand een nieuwe aanbesteding te organiseren voor specialistische jeugdzorg in 2018.  Ook in onder meer Alkmaar, Rotterdam en Maastricht lopen juridische procedures over de aanbesteding van gespecialiseerde jeugd-ggz. De uitspraak van de rechtbank in Breda komt als een verrassing. Andere rechters stuurden aan op een bodemprocedure.  

Bron: Brabants Dagblad (https://www.bd.nl/tilburg/regio-tilburg-moet-beter-betalen-voor-specialistische-jeugdzorg~afbdfbf0/)

 

Vond je dit interessant? Misschien is een abonnement op het gratis maandelijkse e-magazine dan iets voor jou! Abonneren kan direct via het inschrijffomulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html)

wetgeving GGZ wetgeving GGZ