Drie genomineerden voor nieuwe Antonie Kamerling Award van MIND

MIND, het landelijke platform voor mensen met psychische problemen, heeft een nieuwe prijs in het leven geroepen. De Antonie Kamerling Award wordt voortaan jaarlijks uitgereikt aan een publicatie die openheid en kennis over psychische problemen bevordert. De prijs is in het leven geroepen in samenspraak met Isa Hoes en de familie van Kamerling. De genomineerden zijn in dit eerste jaar de documentaire Emma wil leven (https://wijzijnmind.nl/antonie/emma) van Jessica Villerius, de documentaire Roze wolk (https://wijzijnmind.nl/antonie/rozewolk) van Anne-Marieke Graafmans en het boek Vals alarm (https://wijzijnmind.nl/antonie/valsalarm) van Menno Oosterhoff. De prijs bestaat uit een beeldje.

”Met de Antonie Kamerling Award vraagt MIND aandacht voor het (levens!)belang om jezelf te durven en kunnen uiten bij psychische problemen”, schrijft MIND op haar website. ”De award kwam tot stand na overleg met Isa Hoes en de familie van Antonie. Zij dragen het initiatief een warm hart toe. MIND heeft Isa Hoes gevraagd om op 22 november de award uit te reiken aan de winnaar.”

Kamerling kampte met manisch-depressieve klachten en maakte in oktober 2010 op 44-jarige leeftijd een einde aan zijn leven. Zijn vrouw Isa Hoes beschreef in haar boek Toen ik je zag (2013) het leven met en de suïcide van de acteur. Middels dit boek probeerde zij ook meer aandacht te genereren voor mensen die worstelen met dit soort problemen.

Het Nederlands publiek kan van donderdag 26 oktober 2017 09:00 uur tot en met vrijdag 17 november 09:00 uur stemmen op haar favoriet (https://steun.wijzijnmind.nl/quiz/Antonie). Stemmers maken kans op twee kaarten voor de uitreiking.

Bron: WijzijnMind (https://wijzijnmind.nl/nieuws/emma-wil-leven-roze-wolk-en-vals-alarm-genomineerd-voor-antonie-kamerling-award)

 

Vond je dit interessant? Misschien is een abonnement op het gratis maandelijkse e-magazine dan iets voor jou! Abonneren kan direct via het inschrijffomulier (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89775/pagina/abonneren.html), of kijk eerst naar de artikelen in de vorige magazines (http://www.ggztotaal.nl/pg-29166-7-89779/pagina/e-magazine.html)

1818-Mind_AKA_Award_Beelden_200x2982 1818-Mind_AKA_Award_Beelden_200x2982