Forensisch-psychiatrische kliniek in Den Dolder start ook eigen onderzoek

Na Minister Blok kondigde afgelopen vrijdag ook Altrecht aan een onderzoek in te stellen naar de gang van zaken rond Michal P., de vermoedelijke moordenaar van Anne Faber. Afgelopen vrijdag schreef Altrecht (de moederorganisatie van Avonturijn) op haar website:
”Gisteren is na veertien dagen grote onzekerheid, duidelijkheid gekomen over het lot van Anne Faber. Verdriet en ongeloof is breed voelbaar in de samenleving.

Met de vondst van haar lichaam zijn heel veel vragen nog niet beantwoord. De vraag ‘hoe heeft dit kunnen gebeuren’ leeft enorm bij iedereen. Terecht.  Ook bij Aventurijn. Het Ministerie  van Veiligheid en Justitie kondigde om die reden ook een onderzoek aan naar de kliniek in Den Dolder, waaraan Aventurijn uiteraard de volledige medewerking verleent. Tegelijkertijd is er ook bij Aventurijn zelf een grote behoefte aan antwoorden,  en start de organisatie zelf ook een onderzoek.

Voor de buren van de Willem Arntsz Hoeve is het wellicht goed te weten dat er extra inzet is op het bewaken van de veiligheid.”

Na de arrestatie van Michael P. afgelopen donderdag, ontstond in de media een golf van vragen en kritiek. Vooral de vraag hoe het mogelijk was dat de verdachte vrij rond liep speelde daarbij. Ook werden vragen gesteld over het regime in de instelling, met al dan niet gefundeerde beschuldigingen. Zo meldde de Telegraaf (https://www.telegraaf.nl/nieuws/770546/kliniek-sekswalhalla-voor-michael-p) dat Michael P. een relatie zou hebben met een begeleidster en dat een mede-patiënt zwanger an hem zou zijn.

De gemeente Zeist (https://www.zeist.nl/inwoner/uitgelicht/nieuws/nieuws-bericht/detail/samen-verder-den-dolder/) heeft laten weten dat de politie de komende drie weken extra zal surveilleren in de buurt van de kliniek.

Bron: Altrecht (https://www.altrecht.nl/actueel/onderzoek-naar-forensische-psychiatrische-afdeling-dolder/)

Stigma 1 Stigma 1